Naslovna Ekonomija Mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije predstavljene u Nišu

Mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije predstavljene u Nišu

333
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) predstavila je ovog petka u Nišu investicione projekte i lokacije u turizmu ovog dela Srbije.

Foto: RARIS

Prezentacija mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 40 učesnika, vodećih privrednika, hotelijera, agencije za nekretnine i druge zainteresovane za investicije u turizmu iz Niša.

Na prezentaciji su Milan Đokić, predsednik Privremenog organa opštine Knjaževac, Aleksandar Milićević, direktor Regionalne privredne komore Niš i  Vladan Jeremić, direktor RARIS-a  detaljno predstavili trendove rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizmu.

Milan Đokić, Vladan Jeremić i Aleksandar Milićević; Foto: RARIS

Predstavljeno je dvadesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u RARIS-ovoj bazi investicionih lokacija Invest East Serbia.

Pored ostalih predstavljeni su i negotinske investicione lokacije: Turistički kompleks „Stevanske livade“, ribnjak na Dunavu, knjaževački SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom na Banjici, apartmani pored Dunava i na Staroj planini, etno selo u dolini Timoka, parcela na skijalištu Crni vrh, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini i druge investicione mogućnosti u Knjaževcu, Zaječaru, Negotinu, Kladovu, Sokobanji i Boru.

Prezentaciju je organizovao RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga.

RARIS će uskoro pokrenuti i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije i organizovati sličnu promociju u Beogradu“, navode u RARIS-u uz poziv vlasnicima privatnih lokacija i projekata u turizmu da se jave.

Sve potencijalne lokacije biće besplatno prijavljene na regionalnom investicionom portalu istočne Srbije „Invest East Serbia“, a više informacija o načinu prijavljivanja možete pronaći OVDE.