Naslovna Ekonomija Mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije predstavljene u Pančevu

Mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije predstavljene u Pančevu

321
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) je u Pančevu predstavila investicione projekte i lokacije u turizmu istočne Srbije.

Foto: RARIS

Prezentacija mogućnosti investiranja u turizam istočne Srbije je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice i okupila više od 20 učesnika. Na prezentaciji su učestvovali hotelijeri, preduzetnici i vodeći privrednici, kao i agencije za nekretnine i drugi zainteresovani za investicije u turizmu iz Pančeva i južnog Banata.

Na prezentaciji su detaljno predstavljeni trendovi rasta turizma u istočnoj Srbiji kao i prednosti investiranja u turizmu u istočnoj Srbiji.

“Prestavljeno je dvadesetak konkretnih lokacija i projekata iz turizma koji su do sada evidentirani u bazi investicionih lokacija Invest East Serbia. Pored ostalih predstavljeni su: SPA hotel sa izdatom građevinskom dozvolom, apartmani pored Dunava i na Staroj planini, etno selo u dolini Timoka, parcela na skijalištu Crni vrh, zip line na Đerdapu, Gamzigradska banja, hoteli u Sokobanji i na Staroj planini, ribnjak na Dunavu, kamp pored Negotinskih vinarija i druge”, navode u RARIS-u.

Prezentaciju je organizovao Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije zajedno sa RPK Pančevo – Regionalnom privrednom komorom Južnobanatskog upravnog okruga.

“RARIS će uskoro pokrenuti i intenzivnu online promociju mogućnosti investiranja u turizmu istočne Srbije i organizovati sličnu promociju u Beogradu. RARIS i ovom prilikom poziva sve vlasnike privatnih lokacija i projekata u turizmu da ih prijave i besplatno predstave na „Invest East Serbia“ regionalnom investicionom portalu istočne Srbije”, dodaju u RARIS-u.