Naslovna Društvo Modna revija u Negotinu za 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa...

Modna revija u Negotinu za 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

536
0

Danas se, pod sloganom „Osnaživanje osoba sa invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti“, obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Osnovna škola “12. septembar” u Negotinu, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležila je nizom aktivnosti, a program zaokružila modnom revijom od recikliranih materijala.

Učenici ove škole, zajedno sa drugarima iz negotinskih osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Vera Radosavljević”, “Branko Radičević”, kao i škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Jabukovca, prošetali su modnom pismom u kreacijama dostojnim svake modne revije.

Mali manekeni načinili uz pomoć nastavnika i roditelja haljine, kostime, maske od kartona, papira, najlona, ali i svih materijala koji se recikliraju, i ove kreacije prošetali holom Osnovne škole “12. septembar” na zadovoljstvo svih prisutnih.

Iako je stručni žiri proglasio najuspešnije, opšti je utisak da su sve kreacije pobedile, jer su rađene uz veliki trud, maštu i ljubav, pre svega.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine, a usvojila ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija sa ciljem da promoviše razumevanje problema invaliditeta, mobiliše podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom, a sve zarad potpunog i jednakog uživanja ljudskih prava i učešća u društvu osoba sa invaliditetom.