Naslovna Politika Mobilni tim Koalicije NADA i POKS-a u Negotinu

Mobilni tim Koalicije NADA i POKS-a u Negotinu

574
0

Članovi Mobilnog tima Кoalicije Nacionalno – demokratske alternative (NADA) danas su u Negotinu razgovarali sa građanima predstavljajući svoja programska načela.

Pokret obnove Кraljevine Srbije nema opštinski odbor u Negotinu, ali je aktivan u gradovima i opštinama u okruženju, istakli su članovi mobilnog tima Кoalicije Nacionalno – demokratske alternative, koju pored POKS – a čini i Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, stranaka, udruženja i grupa građana.

POKS je u saradnji sa Monarhističkim frontom i Srpskim monarhističkim pokretom na prethodnim parlamentarnim izborima prošle godine na svojoj izbornoj listi imao petoro kandidata iz Knjaževca, Zaječara i Negotina.

Namera je ove koalicije da u susret lokalnim izborima, opštinski odbor formira i u Negotinu i sa izbornom listom svojih istomišljenika promovišu svoje programske ciljeve i zadatke.

“Promovišemo Koaliciju NADA. Dosta je nepoznanica i želimo sa ovim da upoznamo i građane Negotina, ali i građane Srbije. Ono što jeste je da ćemo na narednim republičkim izborima izaći pod sloganom “NADA” a takođe se nadamo da ćemo i ovde na lokalnim izborima uspeti da napravimo odbor i da izađemo sa odborničkom listom”, kaže Miroslav Piljić iz Mobilnog tima Izvršnog odbora POKS-a.

Pokret obnove Кraljevine Srbije, dodaje Piljić, sa svojim odborima, opštinskim ili gradskim i povereništvima prisutan je u celoj Srbiji, a kampanju sprovode kroz direktan kontakt sa građanima.

“Jedini način kako se promovišemo jeste kroz štandove jer nemamo pristupa medijima, pa je direktan kontakt sa građanima i jedini da ih upoznamo sa Nacionalno – demokratskom alternativom, kao što smo ih upoznali sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije. NADA se bori protiv promene sistema jer Srbima je kraljevina oduzeta, a nisu se oni sami nje odrekli. Mi smatramo da treba da se izvrši referendum, a da bi se to uradilo moramo da uđemo u Skupštinu Republike, da damo predlog, da se referendum raspiše a građani izjasne da li su Srbi stvarno za kraljevinu ili nisu. Samom promenom sistema bi kralj bio kralj svih Srba, ne bismo imali predsedničke izbore svakih pet godina kao sad, nego bi najjača politička opcija dala predsednika Vlade, a on bi bio odgovoran prestolonasledniku”, dodaje Piljić.