Naslovna Društvo Mobilni informacioni centar MUP-a u Jabukovcu i Kobišnici

Mobilni informacioni centar MUP-a u Jabukovcu i Kobišnici

2059
0

Mobilni informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije boravi na teritoriji Borskog okruga do 27. novembra. U opštini Negotin obišao je sela Jabukovac i Kobišnica.

Meštani Jabukovca i Kobišnice bili su u prilici da na licu mesta podnesu zahteve za izdavanje ličnih karata i putnih isprava bez odlaska u Negotin, a sve to zahvaljujući Mobilnom informacionom centru Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Pripadnici Policijske uprave u Boru Mobilnim informativnim centrom obilaze sela na području grada Bor i opština Negotin, Kladovo i Majdanpek sa ciljem da se poveća bezbednost građana, ali i da im se pomogne da tu podnesu zahteve za izdavanje ličnih karti i pasoša”, kaže Marko Miljković, oficir zadužen za poslove organizacije, prevencije i rada policije u zajednici u Policijskoj upravi u Boru.

Mobilni informacioni centar, pored Jabukovca i Kobišnice u opštini Negotin boravio je i u borskim selima Zlot i Krivelj, danas je u Brzoj Palanci i Rtkovu u opštini Kladovo, a planiran je i obilazak Rudne glave i Klokočevca u opštini Majdanpek.

“Odziv građana je za sada dobar. Uglavnom su oduševljeni ovom aktivnošću Ministarstva unutrašnjih poslova i utisci su pozitivni. Nakon ovoga Mobilni informativni centar ponovo će doći na teritoriju koju pokriva Policijska uprava u Boru kako bi meštanima sela koje smo obišli uručili dokumente”, ističe Miljković.