Naslovna Sport Mlađim pionirima KK „Hajduk Veljko“ stigla oprema iz Beča

Mlađim pionirima KK „Hajduk Veljko“ stigla oprema iz Beča

463
0

Udruženje “Za Negotin” iz Beča doniralo je članovima selekcije mlađih pionira Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” novu sportsku opremu.

Udruženje „Za Negotin“ iz Beča ponovo je u zavičaj donelo sportsku opremu, ovoga puta selekciji mlađih pionira, kojima su donirali lopte i dresove, neophodne za ligaška takmičenja.

„Naše udruženje, smatrajući da je za pravilan razvoj dece sport neophodan, prikupilo je novac i obezbedilo deci  komplete dresova u kojima mogu da se takmiče. Kako je prikupljena pomoć premašila zahtevanu sumu, od ostatka novca smo im kupili i lopte, koje su uvek potrebne za treniranje. Pomoć smo im uručili na prvom treningu posle praznika, kako bi prolećnu sezonu mogli da počnu u novim kompletima“, navode u Udruženju „Za Negotin“.

Udruženje “Za Negotin” iz Beča je ovom akcijom nastavilo svoje humanitarne aktivnosti u koje su uključeni Negotinci koji žive i rade u Beču, ali i prijatelji ovog udruženja, brojni donatori i sponzori.

Do sada su opremu donirali mlađim kategorijama Košarkaškog kluba, pionirima i kadetima FK „Hajduk Veljko“,  dečjem odeljenju negotinske bolnice i stonoteniserima uz želju da motivišu i ljude iz dijaspore u drugim državama da se isto tako organizuju i pomažu svoje zemljake u zavičaju.

„Neizmerno smo im zahvalni jer su uvek bili tu za nas i nije im prvi put da nam pomažu. Naše dve organizacije prepoznale su se svojim iskrenim zalaganjem i davanjem za naš grad i decu i potpuno  je prirodno imamo odličnu saradnju”, kaže Dušan Mandić iz KK “Hajduk Veljko”.