Naslovna Društvo COVID-19 Mlađi šetaju noću tokom policijskog časa, stariji danju: Uhapšeni Negotinac, Kladovljani, Majdanpečani

Mlađi šetaju noću tokom policijskog časa, stariji danju: Uhapšeni Negotinac, Kladovljani, Majdanpečani

4272
0

Pripadnici Policijke uprave u Boru i ispostavama u Negotinu, Kladovu i Majndapkeu zbog kršenja zabrane kretanja i kršenja policijskog časa uhapsili su više osoba.

Negotinac A.R. (76) uhapšen je danas u Negotinu jer je prekršio zabranu kretanja, pa je zatečen kako se u vreme kada to nije dozvoljeno šeta ulicama. Nakon saslušanja određena mu je mera zabrane napuštanja stana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva iz Negotina, O.L. (23) iz Kladova, K.P. (23) iz Kladušnice i J.Ž. (25) iz Kladova jer su ih zatekli na ulici u vreme policijskog časa. Kako su u međuvremenu pooštrene mere ovoj trojici mladića je, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, Osnovni sud odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Prethodno veče u Kladovu je  uhapšen G.T. (37) zato što je ovaj muškarac u sredu veče zatečen u Kladovu u 20 sati i 45 minuta, u vreme zabrane kretanja na javnim mestima.  Njemu je, saslušanja, određena mera zabrane napuštanja stana.

I protiv trojice Majdanpečana podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su u sredu uveče izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Policija ih je prilikom obilaska Majdanpeka, pronašla u 22 sata u jednom majdanpečkom kafiću. Kako su rekli  na saslušanju u Opštinskom javnom tužilaštvu Negotin, odeljenje u Majdanpeku, oni su se u vreme početka policijskog časa zatekli u kafiću čiji je vlasnik jedan od njih, pa su rešili da u tom objektu ostanu do isteka zabrane kretanja na javnim mestima.

U Majdanpeku su u vreme zabrane kretanja starijima od 65 godina zatečeni i P.S. (76), kao i D.M. (72), obojica iz Mosne. I njima je određena zabrana napuštanja stana.