Naslovna Sport Mladi negotinski fudbaler na probi u nemačkom “Volfsburgu“

Mladi negotinski fudbaler na probi u nemačkom “Volfsburgu“

598
0

Negotinski fudbaler Miloš Stajković do 23.januara boraviće u Nemačkoj, gde će, uz adekvatne treninge, odigrati i kontrolnu utakmicu za tim Volfsburg, na poziv trenera Tobijasa Bauera, zaduženog za selekciju do 17 godina.

fotografija iz arhive porodice Stajković

Mladi Negotinac, inače mlađi kadet beogradskog „Čukaričkog“ i omladinske škole fudbala ovog superligaša sa Banovog brda i prošlog juna je bio na probi kod popularnih „vukova“, gde se naročito pokazao, što potvrđuje i poziv Volfsburga za njegov desetodnevni boravak u Nemačkoj.

fotografija iz arhive porodice Stajković

Miloš će, samo četiri dana posle svog 16.rođendana, 20.januara za nemački tim odigrati kontrolnu utakmicu, a očekivanja su da na njoj pokaže ono po čemu je i prepoznatljiv, kao kvalitetno krilo i po potrebi vezni igrač, brz, odan timu, odmeren pri intervencijama, energičan u napadu i odbrani i nadasve skroman mladić.

fotografija iz arhive porodice Stajković

Miloš je, inače, svoju fudbalsku karijeru započeo u rodnom Negotinu, u fudbalskom klubu „Hajduk Veljko“.

Kao dvanaestogodišnjak odlazi u FK „Timok“ u obližnji Zaječar, odakle je posle dve i po godine prešao u OFK „Beograd“ i u kratkom roku dospeo do prvog tima, zahvaljujući pre svega odličnoj tehnici i dobroj igri.

Poslednjih godinu dana aktivan je igrač „Čukaričkog“.