Naslovna Društvo Mladi negotinski fizičari otvorili takmičarsku sezonu

Mladi negotinski fizičari otvorili takmičarsku sezonu

612
0

Osnovna škola „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu bila je juče domaćin opštinskog takmičenja iz fizike koje je okupilo 18 takmičara naše opštine.

Opštinskim takmičenjem iz fizike koje je u subotu,  5. februara održano u Osnovnoj školi „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu otvorena je ovogodišnja sezona takmičenja za osnovce. Pored tri gradske škole svog predstavnika imala je i jedina seoska škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca.

Najviše učenika, 14 takmičilo se u kategoriji šestog razreda i njih devetoro podelilo je neko od prva tri mesta. U kategoriji sedmog i osmog razreda takmičila su se po dva učenika, svi iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Samo pet poena delilo je prvoplasiranu Milu Frunzarelović, učenicu šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ od maksimalnih 100 poena. Prvo mesto u istoj kategoriji osvojila je i Anđela Mladenović iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Ova škola ponela je ove godine i najveći broj nagrada na opštinskom takmičenju iz fizike. Drugo mesto podelili su: Nađa Milivojević i Uroš Ninić iz škole „Branko Radičević”, kao i Staša Andrejević iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Četiri učenika podelilo je, po broju osvojenih poena, treće mesto: Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Marko Stanković, iz škole „Branko Radičević“, Sofija Rangelov iz škole „Vuk Karadžić“ i Violeta Nikolić  iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca.

Čestitamo učenicima i njihovim nastavnicima: Nataši Paović Đorđević, Vladici Petkoviću, Snežani Protić, Željku Gogevu.

Okružno takmičenje iz fizike biće održano 5. marta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu.