Naslovna Politika Mladen Bošković, poslanik SNS: Prioritet nastavak aktivnosti plana 2020-2025.

Mladen Bošković, poslanik SNS: Prioritet nastavak aktivnosti plana 2020-2025.

2059
0

Mladen Bošković (1987), master ekonomista, pomoćnik predsednika opštine zadužen za oblast privrede i infrastrukture predstavlja opštinu Negotin u novom, 12. po redu sazivu juče konstituisane Skupštine Republike Srbije.

Potvrđivanjem mandata i polaganjem zakletve poslanika i zvanično je konstituisan novi saziv najvišeg zakonodavnog organa zemlje.

Negotinac Mladen Bošković  je deo poslaničke grupe Srpske napredne stranke sa liste  „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

Pored njega Negotinsku i Timočku Krajinu predstavljaće u istom poslaničkom klubu i narodni poslanici: Andrijana Pupovac (1984), master ekonomista i direktorka Samačkog smeštaja u Boru, Dragana Branković Minčić (1970), diplomirani farmaceut i direktorka Gradske apoteke iz Zaječara i dr Nebojša Marjanović (1959), specijalista urgentne medicine, inače, predsednik opštine Boljevac.

Mladen Bošković i Andrijana Pupovac na konstitutivnoj sednici Skupštine Republike Srbije

Bošković za NG Portal ističe da će se u parlamentu zalagati za nastavak aktivnosti plana 2020-2025. koji se u opštini Negotin, između ostalih, odnosi na izgradnju Hemijsko-industrijskog parka u Negotinu, rekonstukciju pivnica, vodovodno-kanalizacionu mrežu, ali i brojne druge investicione projekte.

„Tu je svakako kompletna rekonstrukcija Zdravstvenog centra Negotina, navodnjavanje negotinske nizije na 2.000 hektara površine u prvoj fazi projekta, zatim izgradnja Hemijsko-industrijskog parka, gde je na nivou države već formirana radna grupa i krenulo se sa planom detaljne regulacije Luke Prahovo. Trenutno radimo na komasaciji u katastarskim opštinama Čubra, Rečka, Rajac i Smedovac, a planiramo i na nastavak procesa komasacije u opštini Negotin“, kaže Mladen Bošković.

Na regionalnom nivou, Bošković će se, zajedno sa koleginicom Andrijanom Pupovac, zalagati za realizaciju projekata turističkog i održivog razvoja, kroz formiranje Regionalne turističke organizacije i zajedničku promociju i ponudu istočne Srbije, nastavak aktivnosti projektno planske dokumentacije za turističku rutu od Velikog Gradišta do Negotina, kao deo Master plana Evropske unije, ali i brojne druge aktivnosti u interesu građana ovog dela istočne Srbije.