Naslovna Kultura Miodrag Stošić: Krajina, Mokranjac, Rukoveti, vino – prve asocijacije na Negotin

Miodrag Stošić: Krajina, Mokranjac, Rukoveti, vino – prve asocijacije na Negotin

606
0

Gost Negotinskog leta Miodrag Stošić, novinar i voditelj Radio Beograd 202, srpski satiričar i humorista mlađe generacije.

Autor i voditelj nekoliko emisija na beogradskoj 202, član kreativnog tima emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, osnivač prvog srpskog komedi rock kabarea „Grbave Tange Šou”.

Ovo je samo deo bogate biografije Miodraga Stošića satiričara i humoriste, koji je sinoć bio gost Negotinskog leta.

Jedan od predvodnika srpskog stend up humora, Miodrag Stošić, negotinskoj publici je, kroz satiru, predstavio  kulturni život  Srbije, ali i  svakodnevicu  muško – ženskih odnosa.

Ovaj umetnik, na svet oko sebe reaguje humorom, a od svih medija najviše voli onaj kada stoji pred publikom. Negotin pohodi po prvi put.

“Prolazio sam danas vašim gradom pored tabloa, video sam šta se sve dešava i drago mi je što se mnogo toga događa. Kulture ima na raznim poljima, samo što za nju nema mesta u medijima.”

Ng portal: Radio Beograd 202 je bila  prva asocijacija Negotinaca na spominjanje Vašeg imena.  Da li dvesta dvojku i danas slušaju oni koji su svoj muzički ukus i stil života gradili uz talase ovog radija?

“Dvesta dvojka jeste jedan od poslednjih bastiona odbrane kulture kod nas u Srbiji, gde je sve komercijalizovano i gde se je sve mereno rejtinzima i šerovima, gledanošću i slušanošću.  To je radio koji se trudi da edukuje i stvori svoju publiku. I ovo što mi radimo večeras ima tu neku priču da prenesemo neku ideju koja je dobra i umetnički kvalitetna i da to dopre do ljudi koji će nastaviti da je šire.”