Naslovna Društvo Ministarstvo za brigu o selu: Minibus i za opštinu Negotin

Ministarstvo za brigu o selu: Minibus i za opštinu Negotin

1421
0

U Beogradu su danas potpisani ugovori za kupovinu minibuseva sa predstavnicima 26 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i opština Negotin.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva sa predstavnicima 26 gradova i opština. Od 26 vozila, devet je za lokalne samouprave u pograničnim krajevima, a tri za Kosovo i Metohiju.

Кomisija na čelu sa dekanom Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem i njegovim zamenikom, prodekanom za naučno – istraživački rad prof. dr Daliborom Pešićem, ocenjivala je 35 pristiglih prijava, a raspoloživa sredstva raspoređena su na najbolje rangirane jedinice lokalne samouprave.

Ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu potpisao je danas u ime opštine Negotin i Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine.

Za kupovinu minibuseva, resorno ministarstvo uvećalo je sredstva u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu na 182 miliona dinara, odnosno sedam miliona dinara po vozilu.

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služe za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u grad. Na ovaj način stanovnicima sela omogućava se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

U poslednje tri godine kroz ovaj program 61 lokalna samouprava je dobila minibuseve i rešila problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela.