Naslovna Društvo Ministarstvo za brigu o selu: Kuća i za porodicu iz Brestovca

Ministarstvo za brigu o selu: Kuća i za porodicu iz Brestovca

762
0

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu prilikom potpisao je nedavno još 151 ugovor za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije, pa i u opštini Negotin.

Zorica Stanojević i Predrag Aleksić iz Brestovca, zahvaljujući programu Ministarstva za brigu o selu o kupovini seoskih kuća, rešiće svoje stambeno pitanje upravo u Brestovcu gde su kupili kuću od 37 kvadrata sa pomoćnim objektom od 34 kvadrata i okućnicom.

Oni su zajedno sa ministrom Krkobabićem i Ljuticom Jovanovićem, članom Opštinskog veća potpisali ugovor kojim su trajno obezbedili krov nad glavom. Za kupovinu ovog imanja opredeljeno je ukupno 945.358,13 dinara.

„Kuća je stara, treba oko nje dosta da se radi. Nismo se još uselili, čekamo da se završi papirologija, a posle ćemo videti šta ćemo“, kaže Predrag Aleksić.

Ovo je, inače, i četvrta kuća u opštini Negotin, kupljena sredstvima iz programa Ministarstva za brigu o selu, koje je od početka ove godine obezbedilo 260 seoskih kuća za 229 osoba i 103 mališana.

U opštini Negotin, u ranijim ciklusima ovog programa, za 656.864, 34 dinara kupljena je kuća sa okućnicom u selu Čubra Milanu i Bojani Lalić,  Novici Todoroviću iz Šarkamena odobreno je 929.218,65 dinara za kupovinu kuće u Popovici a Vesni Ilić iz Samarinovca 1.147.549,22 dinara za kupovinu kuće sa okućnicom u Mokranju.