Naslovna Društvo Ministarstvo pravde podržalo projekte iz istočne Srbije: Negotinskim školama od oportuniteta više...

Ministarstvo pravde podržalo projekte iz istočne Srbije: Negotinskim školama od oportuniteta više od 2,6 miliona dinara

450
0

Na konkursu za dodelu sredstava po osnovu odlaganja krivičnog postupka među 130 odobrenih projekata sredstva su dobile i ustanove iz Negotina, Bora, Zaječara i Salaša.

Dve negotinske škole, OŠ “Branko Radičević” i  Poljoprivredna škola sa domom učenika ,,Rajko Bosnićˮ dobile su na ovogodišnjem konkursu Ministarstva pravde više od 2,6 miliona dinara.

Negotinskoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ je za projekat radova na investicionom održavanju mokrih čvorova odobreno 1.473.720 dinara, dok je Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Rajko Bosnić” na Bukovu pripalo 1.148.739 dinara za nabavku računarske opreme.

Sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja u visini od 500 miliona dinara podeljena su za realizaciju ukupno 130 projekata na teritoriji cele Srbije.

Tako je Zdravstvenom centru u Zaječaru odobreno 10,5 miliona dinara za nabavku sanitetskog vozila i ultrazvučnog aparata sa kolor doplerom, a Osnovnoj muzičkoj školi “Stevan Mokranjac” u Zaječaru za projekat radova na investicionom održavanju toaleta 432.250 dinara.

Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmajˮ iz Salaša za rekonstrukciju krova pripalo je 4.298.000 dinara, a Turističkoj organizaciji Bor  pola miliona dinara za projekat zaštite  životne sredine nabavkom tri mobilna toaleta na lokalitetu Lazareva pećina.