Naslovna Ekonomija Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomaže proizvođače suncokreta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pomaže proizvođače suncokreta

281
0

Uprava za agrarna plaćanja  Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Ilustracija, pixabay.com

Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine po ovom Javnom pozivu, podnosi se od 14. oktobra do 14. novembra neposredno preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11000 Beograd.

Pravo na pomoć imaju proizvođači suncokreta, pravna i fizička lica i preduzetnici, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu i koji su proizveli suncokret roda 2022. godine.

Visina pomoći je 7,8 dinara po kilogramu isporučene ili prodate količine suncokreta otkupljivaču koji se bavi preradom, skladištenjem ili izvozom suncokreta. Maksimalna količina isporučenog suncokreta za koji se ostvaruje pomoć je 200 tona.

„Proizvođač u periodu od 14. oktobra do 14. novembra podnosi Zahtev Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, uz koji prilaže prateću dokumentaciju: račun, odnosno fakturu ili otkupni list i  otpremnicu. Prilaže i dokaz o plaćanju i to potvrdu o prenosu sredstava ili izvod, overene od strane banke, odnosno izjavu o kompenzaciji, za isporučene i prodate količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta. Uprava za agrarna plaćanja Rešenjem odobrava iznos finansijske pomoći, po redosledu prijava, do visine predviđenih sredstava za ovu namenu“, navodi savetodavac za zaštitu bilja, Bojana Filidžanović iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Negotin.