Naslovna Društvo Ministarstvo odbrane pozvalo devojke i mladiće da dobrovoljno služe vojni rok

Ministarstvo odbrane pozvalo devojke i mladiće da dobrovoljno služe vojni rok

764
0

Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da dobrovoljno služe šestomesečni vojni rok sa oružjem. U toku je prijavljivanje za septembarski rok koje traje do 31. avgusta.

Foto: Ivan Mitrović

Osim mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka ističu u Ministarstvu odbrane, primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara.

Vojniku, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje se naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća, a nakon odsluženog vojnog roka i mogućnosti da postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije.

“Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja”, navode u Ministarstvu odbrane.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem možete videti na OVOM linku.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima u mestima prebivališta.