Naslovna Kultura Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo konkurs “Gradovi u fokusu 2021”

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo konkurs “Gradovi u fokusu 2021”

357
0

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs “Gradovi u fokusu” čiji je cilj podsticanje lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti.

Konkurs “Gradovi u fokusu” u okviru kojeg je 2018. finansirana nabavka polukoncertnog klavira za negotinski Dom kulture “Stevan Mokranjac”, a 2020. i projekat zamene poda na velikoj sceni ove ustanove kulture, otvoren je do 1. februara 2021. godine, a rešenje o izboru projekata i visini dodeljenih sredstava biće doneto najkasnije do 1. aprila.

Konkurs pruža priliku jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima u oblasti kulture, kao i pojedincima i drugim subjektima u kulturi, unaprede svoje kapacitete i kulturnu ponudu.

“Program “Gradovi u fokusu 2021” doprineće unapređenju oblasti kulture i umetnosti u lokalnim sredinama, obogaćenju kulturnog života, podsticanju razvoja kreativnosti i kulturnih raznolikosti, kao i prepoznavanju specifičnosti kulturnog identiteta i održivog razvoja lokalne zajednice. Izabrane lokalne samouprave poneće titulu – Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope”, navode u Ministarstvu kulture i informisanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.