Naslovna Kultura Ministarstvo kulture doniralo klavir vredan pet miliona dinara negotinskom Domu kulture

Ministarstvo kulture doniralo klavir vredan pet miliona dinara negotinskom Domu kulture

221
0

Polukoncertni klavir, vredan 5 miliona dinara, koji je opštini Negotin u okviru projekta “Gradovi u fokusu” doniralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, dopremljen je u Negotin i predat na korišćenje Domu kulture “Stevan Mokranjac”.

Novi klavir omogućiće još kvalitetnije izvođenje zahtevnih muzičkih programa, što je u ovom trenutku, uoči otvaranja 53. Mokranjčevih dana, posebno značajno.

“Zahvaljujemo Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije koje je prepoznalo našu potrebu za novim klavirom, tako da smo mi jedina od 23 opštine u Srbiji, koja je u okviru projekta „Gradovi u fokusu“ dobila instrument. Negotin je oduvek važio za grad kulture, pre svega muzike, tako da ovakva donacija, i to pred početak Festivala „Mokranjčevi dani“ ima još veći značaj budući da ćemo na ovaj način festivalskoj publici, ali i izvođačima omogućiti još kvalitetniji užitak u muzičkim probramima. Inače, garantni rok klavira „Boston“ je 10 godina, a naš je plan da u tom roku obezbedimo i koncertni klavir vrhunskog brenda „Steinway“, izjavio je Vladimir Veličković, predsedniki opštine Negotin.

Polukoncertni klaviru marke “Boston” , doniran opštini Negotin takođe je deo čuvene porodice klavira “Steinway ”. Ima mogućnost nadogradnje, karakteriše ga istančana osetljivost i preciznost. Tonski, konstrukciono i svojim tehničkim performansama najviše podseća na brend “ Steinway & Sons” što ne predstavlja slučajnost.

Boston klaviri predstavljaju jedinstveno dostignuće u klavirskoj industriji, koncipirani i izrađeni primenjujući jedinstvene patente i stručnost od strane proizvođača “Steinway & Sons”, imena koje je sinonim za tradiciju i muzičku izvrsnost u svetu izrade klavira.

Inače, Opština Negotin je na konkursu „Gradovi u fokusu 2018“ aplicirala projektom „Poboljšanje uslova za negovanje tradicija u kulturi“ koji obuhvata nabavku savremenog polukoncertnog klavira sa mogućnošću nadogradnje, u vrednosti od pet miliona dinara za potrebe Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2018“ podržana su 23 projekta gradova i opština od ukupno 75, u vrednosti od 150 miliona dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.