Naslovna Društvo Ministar zaštite životne sredine posetio Negotin

Ministar zaštite životne sredine posetio Negotin

295
0

Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine sa saradnicima razgovarao je danas sa članovima Privremenog organa opštine Negotin gde se upoznao sa prioritetnim projektima u oblasti zaštite životne sredine, a posetio je i opštinski odbor Socijalističke partije Srbije.


Na sastanku sa rukovodstvom opštine Negotin i predstavnicima javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo” predstavljeni su projekti prečišćavanja otpadnih voda, upravljanja komunalnim otpadom i gašenja individualnih kotlarnica u centralnom delu grada.

Najveći izazovi u unapređenju životne sredine u našoj zemlji biće u oblastima otpada i otpadnih voda, a glavni mehanizam za to jesu projekti. Iako se Negotin suočava sa ne malim problemima u ovim oblastima, dobro je da Negotin kao mala opština ima već pripremljene projekte za određena pitanja. Bez projektno-tehničke dokumentacije, mi i da imamo taj novac, ne možemo da ga uložimo, jer bez papira, nema ni ašova, što ja volim da kažem, istakao je Trivan.

Na sastanku, kojem su su prisustvovali predsednik Privremenog organa Vladimir Veličković i mr Milan Uruković, član Privremenog organa, ali i predstavnici JKP “Badnjevo”, dogovoreni budući pravci saradnje i komunikacije Ministarstva i opštine.

Mi smo imali pre mesec dana sastanak sa predstavnicima većine lokalnih samouprava gde smo upravo o tome i govorili, da trebaju sve opštine da se pozabave projektno-tehničkom dokumentacijom, evo sad smo u Negotinu, da vidimo u kojoj smo fazi, šta je to što Negotin već ima, jer moram reći da naš okrug ili bivši Timočki region je dosta dobro unapred anticipirao probleme i vreme koje će dolaziti, tako da su mnoge opštine na našem regionu imaju te planove izgrađene i sada ćemo to morati da proverimo, da ne bismo mi živeli u prošlosti, da vidimo kakvo je ustvari stanje i kada vidimo šta može da se uradi opština, a šta će raditi ministarstvo, naglasio je ministar Goran Trivan.

Osim ovim sastancima, ministar za zaštitu životne sredine sa saradnicima posetio je i opštinski odbor Socijalističke partije Srbije koja će na predstojećim lokalnim izborima, 24.decembra učestvovati zajedno sa Srpskom naprednom strankom i njenim koalicionim partnerima.

Na listi „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka-Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić“ Socijalistička partija Srbije u Negotinu imaće osam svojih kandidata za odbornike, a njen koalicioni partner, Jedinstvena Srbija jednog.