Naslovna Društvo COVID-19 Ministar Stefanović: Penzioneri budite oprezni, ne nasedajte na prevare! Pozovite 192 za...

Ministar Stefanović: Penzioneri budite oprezni, ne nasedajte na prevare! Pozovite 192 za pomoć

539
0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da građani stariji od 65 godina koji je potrebna pomoć mogu da pozovu 192, dok se u njihovim opštinama ne formiraju kol centri i volonterske službe.

Foto: Ivan Mitrović

Ministar je objasnio da će preko kol centara, najstariji sugrađani jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a usluga dostave namirnica biće besplatna.

U Negotinu je inače formiran Situacioni centar Opštinske uprave preko kojeg stariji, pozivom na 019/ 544-000, 019/ 548-335 i 069/8482 785. mogu da zatraže pomoć.

Stefanović je pozvao građane da budu oprezni i da ne nasedaju na različite ponude prevaranata koji žele da im uzmu novac.

„Niste u obavezi, niti bilo kome treba da dajete novac zato što je otišao da vam kupi namirnice i ostale potrepštine. Država Srbija ovo radi za svoje najstarije sugrađane i nemojte, osim novca koji ćete dati za ono što vam je kupljeno, plaćati za usluge donošenja hrane, lekova ili bilo čega drugog. Volonteri, pripadnici policije, vatrogasaci, ljudi iz Crvenog krsta i civilne zaštite i svih drugih koji se u ovo budu uključili biće vam potpuno besplatno na usluzi“, poručio je Stefanović i zahvalio se svim ljudima koji su ponudili pomoć da, u ovim teškim vremenima, budu na usluzi najstarijim sugrađanima.