Naslovna Sport Mini basketaši odlični na Festivalu u Zaječaru

Mini basketaši odlični na Festivalu u Zaječaru

439
0

U subotu su negotinski košarkaši i košarkašice učestvovali na Mini basket festivalu u Zaječaru, koji je okupio veliki broj učesnika iz istočne Srbije.

Negotinski Košarkaški klub “Hajduk Veljko” predstavio je na Mini basket festivalu u Zaječaru četiri svoje selekcije i to 2013/2014. i 2015/2016. u obe konkurencije.

Na radost domaćina, KK “Mladost” iz Zaječara i Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije turnir je okupio oko 250 dečaka i devojčica iz gotovo svih gradova i opština regiona.

Učestvovali su košarkaški klubovi: “Hajduk Veljko” iz Negotina, “Mladost” i “Bin” iz Zaječara, “Rudar” iz Bora, “Đerdap” iz Kladova, “Rtanj” iz Boljevca, kao i ekipe iz Knjaževca i Bele Palanke.

Kao i na prethodnim festivalima svi učesnici su pobednici i svako dete dobija medalju jer ovakvi turniri su, ističu organizatori, motivacioni i imaju za cilj da kod učesnika razviju takmičarski duh i fer-plej igru, kao i da popularišu košarku.

Seniori “Hajduk Veljka”, u nastavku Letnje lige, danas nisu odigrali meč sa Babušnicom, koju su savladali u prvom meču na njihovom terenu. Gosti su revanš utakmicu predali, pa je domaćinu, “Hajduk Veljku” dosuđena pobeda službenim rezultatom od 20:0.