Naslovna Društvo Mileni Marković nagrada na republičkom takmičenju iz solo pevanja

Mileni Marković nagrada na republičkom takmičenju iz solo pevanja

703
0

Milena Marković, učenica prvog razreda negotinske srednje muzičke škole osvojila je na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije treću nagradu u disciplini solo pevanje.

Negotinka Milena Marković, učenica prvog razreda Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, na odseku solo pevanja srednje muzičke škole u klasi Magdalene Antić treću nagradu na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije osvojila je interpretirajući program sačunjen od kompozicija Frančeska Gasparinija i Stanislava Biničkog, uz klavirsku saradnju Predraga Grujića.

„S obzirom da je mojoj učenici ovo takmičenje bilo prvo u kategoriji operskog pevanja, obe smo imale skromna očekivanja. Hrabro smo otišle na ovo takmičenje da pokažemo najbolju verziju sebe, da čujemo kako pevaju njene vršnjakinje od 15, a i one starije od 16 i 17 godina koje su se sa njom takmičile i da procenimo nivo našeg dosadašnjeg rada i odnosu na pevače iz cele zemlje. Sa ponosom mogu reći da se Milena odlično snašla i da je pokazala na sceni svoju ljubav prema pevanju, glumi, svoju kulturu, skromnost i spremnost, svoj talenat. To je za mene bilo dovoljno”, kaže Magdalena Antić, Milenina profesorka solo pevanja.

Milena Marković je nastupala u takozvanoj pretkategoriji B namenjenoj učenicima srednjih škola rođenih 2005. godine i mlađih. Ovo je, inače, i jedino takmičenje republičkog ranga za solo pevače, a smotra najboljih iz cele zemlje održana je u Srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu u organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

“Zahvalna sam komisiji i našem klavirskom saradniku Predragu Grujiću na strpljenju i celovečernjoj podršci. Milena je koloraturni sopran, a pored toga odlično peva i piše pesme popularnih žanrova, i pobeđuje na takmičenjima u kategoriji etno pevanja. Radujem se daljem razvitku njenog glasa“, dodaje Magdalena Antić.