Naslovna Krajinske vinjete Milena Trailović: Košarka se uči ceo život

Milena Trailović: Košarka se uči ceo život

570
0

Za Negotinku Milenu Trailović je još od malih nogu sport bio omiljena aktivnost. Počela je da trenira i gimnastiku i košarku, ali se sa loptom ipak više družila. Nekadašnja kapitenka pionirske selekcije KK „Hajduk Veljko“ sada u kadetskoj ligi KK „Radivoj Korać“ u Beogradu dokazuje da se snovi ostvaruju.

Milena je od malena znala šta želi. Sebi je, kaže, zacrtala put još od prvih košarkaških koraka u „Hajduk Veljku“. Da je i kod nje, kao i kod ostalih, bilo jednako i padova i uspeha, ne poriče, ali kaže da je svemu presudio ne samo talenat, već poverenje koje je u nju imao trener.

„Nekako mi je košarka uvek, čini mi se, išla bolje. Zapravo je presudan bio moj trener, Dušan Mandić koji je baš mnogo radio sa mnom i verovao u mene pa mi je samim tim i dao nadu da ja tu mogu da nešto uradim i da se ovim sportom bavim ozbiljnije“, kaže Milena.

Kapiten negotinskog tima u kojoj je za kratko vreme prošla sve selekcije od najmlađe do seniorske karijeru je nastavila u jednom od najboljih srpskih timova, Košarkaškom klubu „Radivoj Korać“, u kojoj je od nedavno deo trenerskog tima i Dušan Mandić.

„Ne mogu da opišem osećaj kad neko iz takvog jednog kluba, iz većeg grada pita za vas koji ste u manjoj sredini. Nemamo mi puno klubova, a ja eto dolazim iz malenog Negotina. Promešaju se tu svakakva osećanja od neverice do uzbuđenja. Igram beka, dvojku i trojku, to mi najbolje leži, uklopila sam se. Igram kadetsku ligu i nadam se naravno, seniorskoj. Iz Negotina sam pošla potpuno tehnički i taktički obučena, spremna i na psihološkom planu da se suočim sa novim izazovima. Zapamtila sam trenerove reči da se košarka uči ceo život, tako da kod mene sigurno ima još dosta prostora za napredovanje i glavni cilj će mi biti da sve dobre osobine usavršim, a lošije korigujem.“

Milena je u svoje dosadašnje uspehe „upisala“ titule šampiona Kvalitetne lige mlađih pionira (2016/2017) i pionira (2017/2018), srebro na juniorskom ženskom 3×3 šampionatu (2018), titulu najbolje MVP devojčice na Kastinom kampu (2019), dvaput je učestvovala u treninzima Razvojno-trenažnog centra KSS kao jedna od 24 najtalentovanije igračice 2004. godišta, a u seniorskom timu KK “Hajduk Veljko” u Drugoj ligi Srbije debitovala je već sa 13 godina.

„Za sada je košarka moj definitivni izbor. Videću kako će to da se razvije kroz par godina ali za sada mi je lepo, volim da igram i uživam u tome. Ovo je nešto najbolje u Srbiji, u budućnosti bi volela da se oprobam i negde sa strane, negde u inostranstvu, to mi je neka želja, kao i da upišem neki dobar fakultet.“


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.