Naslovna Društvo Milan Miladinović: Spreman sam za izazove

Milan Miladinović: Spreman sam za izazove

933
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2020/2021. godine.

Milan Miladinović, sada već negotinski gimnazijalac, u novu školsku godinu i izazove zakoračio je kao vukovac štubičke škole „Hajduk Veljko“. Rodom iz Šarkamena ovaj skroman petnaestogodišnjak hrabro korača ka novim školskim izazovima.

Milana nije iznenadila nagrada učenik generacije koju je dobio na kraju osnovne škole, jer se znanjem borio osam godina sa željom da bude najbolji i upiše željenu srednju školu. Radost nisu skrivali nu njegovi roditelji, a naročito otac Miladin koji nam je sa ponosom govorio o sinu  koga nesebično podržava u daljem radu.

„Kada sam krenuo u prvi razred bilo je 15 učenika u odeljenju, a osmi razred je završilo nas 12. Očekivao sam da ću biti učenik generacije. Iako nas je bilo malo morao sam da radim i budem uporan. Školovanje u početku nije bilo teško ali u starijim razredima je sve postalo mnogo ozbiljnije. Naročito je bilo teško poslednje dve godine zbog korone jer nisam mogao dobro da naučim lekcije. Nedostajala mi je škola i viđenje sa nastavnicima. Ova onlajn nastava je dobre učenika omela u učenju. Nismo bili u prilici da postavljamo pitanja i dobijamo odgovore. Nije cilj škole da dobiješ dobre ocene, već da stekneš znanje“, počinje priču Milan Miladinović skromno govoreći o sebi i svom radu.

Prirodne nauke su njegova ljubav pa je i izbor matematičkog smera u Negotinskoj gimnaziji bio neizbežan. Sa znanjem je spreman da se bori ali nam iskreno sa osmehom  na pitanje šta očekuje u novoj školi odgovara sa „Ne znam“. Matematički zadaci i engleski jezik su njegovi omiljeni predmeti i raduje im se u gimnaziji.

„Znam da me u gimnaziji čeka veliki rad, mnogo sati nad knjigom. Mislim da sam spreman za sve te izazove. U osnovnoj školi sam se pripremao za matematički smer na takmičenjima. Bila su teška jer je konkurencija bila jaka. Znam da će me na ovom smeru dočekati učenici generacije iz osnovnih škola iz grada i radujem se tome jer ću imati sa kim da se nadmećem. Bolje je da odeljenje bude jako i u njemu zdrava konkurencija. To mi je upravo nedostajalo u štubičkoj školi.“

Iz svoje Osnovne škole „Hajduk Veljko“ poneće lepe uspomene, naročito one vezane za drugove iz školskog dvorišta. Nastavnici su, veli Milan, bili dobri, ali će se anegdote najduže prepričavati. Gimnazijske dane će provesti u učenju i pripremi za akademske nauke o čijem izboru još uvek razmišlja.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina 2”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.