Naslovna Kultura Milan Caci Mihailović o Zoranu Radmiloviću u “Uspomenaru 4”

Milan Caci Mihailović o Zoranu Radmiloviću u “Uspomenaru 4”

971
0

Na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru promovisana je knjiga „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“ Milana Cacija Mihailovića.

Milan Caci Mihailović; foto: ublikovala Narodno pozorišta Timočke Кrajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović

Knjiga „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“  glumca Milana Cacija Mihailovića posvećena je Zoranu Radmiloviću. Knjigu je povodom 35 godina od njegove smrti publikovala Ustanova Narodno pozorišta Timočke Кrajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović.

Obraćajući se publici u zaječarskom teatru Milan Caci Mihailović rekao je da je ovo veoma važan dan u njegovom životu vezan za Zaječar, za ovdašnje pozorište, ali i za čoveka koji je potekao sa ovih prostora, sa kojim je i sam delio 13 godina scenu u Ateljeu 212.

„Pred nama je još topla knjiga, malopre izašla iz štamparije. To je moj četvrti „Uspomenar“, a na koricama piše „Čarobnjak Radmilović“. Znameniti Zaječarac preselio se u legendu pre 35 godina. Ova knjiga je još jedan spomenik čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi svoga naroda i koji i dalje živi, zaista živi i to vrlo intenzivno u nezaboravu. Pored reči  Zoranove rođene sestre, gospođa Mirjane i njegove voljene sestričine Selene, u knjizi ćete naći reči glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara. Tu su i moje priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga veka kada sam sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu. Tu je i oko 200 fotografija, dokumenata, isečaka iz novina i tako dalje”, rekao je  Milan Caci Mihailović.

Ovaj istaknuti pozorišni, filmski i televizijski glumac koji je sa Radmilovićem igrao u “Radovanu trećem”, “Ibiju”, ali i u Bulgakovljevom “Molejeru”, “Santa Maria della Salute” , “Oj Srbijo, nigde lada nema”, “Korešpodencije” pročitao je prisutnima i nekoliko tekstova iz knjige i na kraju sa publikom podelio jednu Zoranovu ispovest koja se takođe nalazi u ovom izdanju:

 „Ja sam dobar čovek. Čak i kad nekog oteram u pi… materinu, pitam se da li je dobro i bezbedno stigao“.