Naslovna Društvo Mikro bit uređaji – džepni računari namenjeni učenicima i u negotinskim školama

Mikro bit uređaji – džepni računari namenjeni učenicima i u negotinskim školama

1640
0

U projekat „Škola za 21. vek“, trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji sprovodi British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, uključene i škole opštine Negotin. Jedan broj nastavnika gradskih i seoskih škola prošao je trodnevnu obuku.

Deo seminara „Kritičko mišljenje – rešavanje problema, mikro:bit u nastavi“ održan je u OŠ „Branko Radičević“

Projekat „Škola za 21. vek“, pokrenut u godini kada obeležavamo tri decenije od pojave interneta, a koji se realizuje u partnerstvu sa nadležnim obrazovnim institucijama, za cilj ima da milion učenika na zapadnom Balkanu, od 10 do 15 godina, stekne veštine kritičkog mišljenja i rešavanje problema.

Da bi se do cilja stiglo neophodno je pripremiti prosvetne radnike koji su ovih dana završili obuku na trodnevnom seminaru „Kritičko mišljenje – rešavanje problema, mikro:bit u nastavi“, a domaćini su bili Osnovne škole „Branko Radičević“ i „Vera Radosavljević“.

Deo seminara „Kritičko mišljenje – rešavanje problema, micro:bit u nastavi“ održan je u OŠ „Vera Radosavljević“

Prvi su kroz obuku razvoja kritičkog mišljenja i korišćenja džepnih računara prošli direktori škola, a zatim i 40 nastavnika iz osnovnih škola naše opštine.

Mikro:bit je džepni računar koji će učenicima pomoći da nauče programiranje, ali i da razviju kritičko mišljenje, a onda i lakše rešavaju  probleme.

Uređaj je dizajniran još pre tri godine sa ciljem da deci pruži zanimljiv uvod u programiranje i vrati kontrolu nad tehnologijom.

Ovi džepni uređaji, koji su već stigli u negotinske škole, uskoro će se naći u školskim rančevima učenika i biti deo njihovog rada u rešavanju pojedinih problema u školskom gradivu.