Naslovna Društvo “Miholjski susreti sela” i u opštini Negotin

“Miholjski susreti sela” i u opštini Negotin

222
0

I ove godine Ministarstvo za brigu o selu podržaće “Miholjske susrete sela“, ovoga puta u 113 opština u Srbiji, među kojima su i Negotin, Majdanpek, Bor, Zaječar, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja.

“Miholjski susreti sela” ove godine biće održani u 113 opština u periodu od 1. juna do 1. novembra, rekao je nedavno u Palati Srbija ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava, koje će dobiti sredstva za održavanje manifestacija.

Ministarstvo za brigu o selu podržaće i ove godine organizaciju ovog programa u opštini Negotin sa 500.000 dinara. Isto toliko sredstava odvojeno je i za realizaciju “Miholjskih susreta sela” u Zaječaru, Boljevcu i Sokobanji, sa 499.652 dinara biće podržan program u Majdanpeku, sa 490.260 dinara u Boru, a sa 489.480 dinara u Knjaževcu.

Nakon što su “Miholjski susreti sela” u prethodne dve godine u opštini Negotin bili održani u Jabukovcu i Sikolu, ove godine će ulogu domaćina preuzeti Kobišnica, a ova manifestacija će u tom selu biti održana u oktobru.

Inače, kako je najavljeno u Ministarstvu za brigu o selu, ova manifestacija će biti otvorena, uz sportske i folklorne igre, gastronomske specijalitete i zabavni program za sve generacije, već 1. juna u opštinama Paraćin i Kanjiža.

Podsećamo, podnosioci prijave na ovaj javni konkurs su jedinice lokalne samouprave, koje osmišljavaju programe za stanovništvo sela sa svoje teritorije, a imaju na raspolaganju do 500.000 dinara.