Naslovna Društvo Mia Stanković, učenica generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“

Mia Stanković, učenica generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“

908
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2018/2019. godine.

Foto studio „Forma“, NG Portal

Titulu učenika generacije najstarije osnovne škole u istočnoj Srbiji, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u veoma jakoj konkurenciji osvojila je Mia Stanković.

Ova talentovana Negotinka pokazala je da su joj školske i vannastavne aktivnosti tokom osmogodišnjeg sistematskog rada išle od ruke, ali, kako i sama kaže, uz redovno učenje i obnavljanje gradiva.

„Pamtiću školovanje po takmičenjima, ekskurzijama i po druženjima. Priznajem da je na trenutke bilo i naporno, ali se radom sve postiže“, kaže Mia.

Učenica generacije OŠ „Vuk Karadžić“ i ove godine pokazala je visok nivo znanja na republičkim smotrama iz biologije i hemije, na kojem je prošle godine bila trećeplasirana. Osvojila je i drugo mesto na republičkoj smotri učeničkog likovnog stvaralaštva za osnovne škole i nagradu na literarnom konkursu „Vojnik – ponos Srbije“ u organizaciji Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete.

Mia Stanković na dodeli diploma sa Silvijom Jovanović, razrednim starešinom i Dejanom Kojčinovićem, direktorom škole; Foto: OŠ „Vuk Karadžić“

“Mia je samostalna u radu, sistematična, jako koncentricana na ono što radi, prva u novim rešenjima i istrajna u ostvarivanju planiranog zadatka. Samouverena, ali i omiljena u grupi jer jako savesno i dobro vodi grupu, a takođe je vredan saradnik kao deo grupe. Aktivna je, vredna na svim časovima, i već godinama po uspehu, takmičenjima, zalaganju u školskim i vanškolskim aktivnostima, najbolja učenica u odeljenju. Najviše se isticala interesovanjem za biologiju, fiziku, hemiju učešćem na takmičenjima, a njena radoznalost, želja za novim znanjima, originalne ideje pravi su preduslov za istraživački rad koji je interesuje. Odgovorna, komunikativna, samostalna, sistematična u radu odličan je saradnik i odraslima i svojim vršnjacima”, kaže Silvija Jovanović, profesorka likovne kulture i Mijin razredni starešina.

Mia je tokom školovanja svoju svestranost i visok nivo znanja pokazala na takmičenjima iz biologije, hemije, fizike, srpskog jezika, ali i nemačkog jezika, tehničkog obrazovanja. Učesnik je Letnje naučne škole Istraživačke stanice Petnica, a redovno je osvajala i najviša odličja na svim nivoima takmičenja u kazivanju stihova, “Pesniče naroda mog”.

“Moj izbor je Negotinska gimnazija i matematički smer. Iako su mi svi predmeti jednako dragi, definitivno naginjem ka prirodnim naukama”, kaže ova talentovana učenica.

Čestitamo Miji Stanković, učenici generacije Osnovne škole “Vuk Karadžić”!