Naslovna Društvo Mia Stanković, učenica generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“

Mia Stanković, učenica generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“

790
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2018/2019. godine.

Foto studio „Forma“, NG Portal

Titulu učenika generacije najstarije osnovne škole u istočnoj Srbiji, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u veoma jakoj konkurenciji osvojila je Mia Stanković.

Ova talentovana Negotinka pokazala je da su joj školske i vannastavne aktivnosti tokom osmogodišnjeg sistematskog rada išle od ruke, ali, kako i sama kaže, uz redovno učenje i obnavljanje gradiva.

„Pamtiću školovanje po takmičenjima, ekskurzijama i po druženjima. Priznajem da je na trenutke bilo i naporno, ali se radom sve postiže“, kaže Mia.

Učenica generacije OŠ „Vuk Karadžić“ i ove godine pokazala je visok nivo znanja na republičkim smotrama iz biologije i hemije, na kojem je prošle godine bila trećeplasirana. Osvojila je i drugo mesto na republičkoj smotri učeničkog likovnog stvaralaštva za osnovne škole i nagradu na literarnom konkursu „Vojnik – ponos Srbije“ u organizaciji Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete.

Mia Stanković na dodeli diploma sa Silvijom Jovanović, razrednim starešinom i Dejanom Kojčinovićem, direktorom škole; Foto: OŠ „Vuk Karadžić“

“Mia je samostalna u radu, sistematična, jako koncentricana na ono što radi, prva u novim rešenjima i istrajna u ostvarivanju planiranog zadatka. Samouverena, ali i omiljena u grupi jer jako savesno i dobro vodi grupu, a takođe je vredan saradnik kao deo grupe. Aktivna je, vredna na svim časovima, i već godinama po uspehu, takmičenjima, zalaganju u školskim i vanškolskim aktivnostima, najbolja učenica u odeljenju. Najviše se isticala interesovanjem za biologiju, fiziku, hemiju učešćem na takmičenjima, a njena radoznalost, želja za novim znanjima, originalne ideje pravi su preduslov za istraživački rad koji je interesuje. Odgovorna, komunikativna, samostalna, sistematična u radu odličan je saradnik i odraslima i svojim vršnjacima”, kaže Silvija Jovanović, profesorka likovne kulture i Mijin razredni starešina.

Mia je tokom školovanja svoju svestranost i visok nivo znanja pokazala na takmičenjima iz biologije, hemije, fizike, srpskog jezika, ali i nemačkog jezika, tehničkog obrazovanja. Učesnik je Letnje naučne škole Istraživačke stanice Petnica, a redovno je osvajala i najviša odličja na svim nivoima takmičenja u kazivanju stihova, “Pesniče naroda mog”.

“Moj izbor je Negotinska gimnazija i matematički smer. Iako su mi svi predmeti jednako dragi, definitivno naginjem ka prirodnim naukama”, kaže ova talentovana učenica.

Čestitamo Miji Stanković, učenici generacije Osnovne škole “Vuk Karadžić”!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.