Naslovna Društvo Mia Stanković među deset najboljih u Srbiji na literarnom konkursu “Vojnik –...

Mia Stanković među deset najboljih u Srbiji na literarnom konkursu “Vojnik – ponos Srbije“

560
0

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Ministarstvom odbrane nagradilo je deset učenika iz osnovnih i srednjih škola iz Srbije na literarnom konkursu “Vojnik – ponos Srbije“. Među nagrađenima je i Mia Stanković, učenica osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Negotina.

Radovi nagrađenih učenika biće objavljeni u tematskom zborniku Ministarstva odbrane, a slavodobitnici će provesti tri dana u Beogradu i biti u prilici da ga bolje upoznaju.

“Učinilo mi se da je tema zanimljiva, veoma bitna, a o njoj se malo govori pa sam odlučila da napišem sastav. Kroz dugovekovnu srpsku istoriju hiljade vojnika je izgubilo živote braneći svoju domovinu. Naše vojnike opisali su mnogi pisci, pesnici, istoričari, a jedna od najdirljivijih pesama za mene je “Plava grobnica”.  Ovaj rad pisala sam sa mnogo emocija, zato što su moji preci bili učesnici ratova. Neki od njih se nikada nisu vratili kući.  Svoje pisane reči posvetila sam njima”, sa ponosom kaže Mia Stanković koja će od 24. do 27. juna boraviti u srpskoj prestonici.

Čestitamo na nagradi Miji Stanković i njenoj mentorki Maši Milivojević, nastavnici srpskog jezika.