Naslovna Sport Mia Gerginović treća na Pojedinačnom prvenstvu centralne Srbije

Mia Gerginović treća na Pojedinačnom prvenstvu centralne Srbije

411
0

Negotinski stonoteniseri zakoračili su u 2022. sa novim uspesima i titulama. Na Pojedinačnom prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije u kadegoriji kadetkinja bronzom se okitila Mia Gerginović.

Najbolje stonoteniserke u kategoriji kadetkinja na Prvenstvu STSCS u Kruševcu; Foto: Igor Gerginović

Mia Gerginović, mlada negotinska stonoteniserka, članica STK „Hajduk Veljko“ osvojila je na Pojedinačnom prvenstvu Stonoteniskog saveza centralne Srbije treće mesto, iza Biljane Đorđević iz STK „Belo Polje“ iz Surdulice i Dunje Dragović iz STK „Medijana“ iz Niša.

Prvenstvo je ove subote održano u Kruševcu u organizaciji tamošnjeg STK „Napad“ za kadete i kadetkinje, a okupio je takmičare iz grada domaćina, ali i Bosilegrada, Požarevca, Niša, Užica, Jagodine, Čačka, Užica, Vrnjačke banje, Leskovca, Sokobanje, Babušnice, Surdulice.

Boje negotinskog „Hajduk Veljka“ branile su Mia i Neda Gerginović i Lana Jovanović.

U veoma jakoj konkurenciji Mia Gerginović uspela je da dobrom igrom i koncentracijom savlada svoje protivnice i dođe do bronze. Bronzu je i sutradan, na Pojedinačnom prvenstvu za seniore, održanom u Paraćinu osvojila u dublu, zajedno sa sestrom Nedom Gerginović.

Pred negotinskim stonoteniserima su nova prvenstva već ovog vikenda. U Kruševcu će 12. februara biti održano Pojedinačno prvenstvo Stonoteniskog saveza centralne Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji mlađih kadeta, a u nedelju, 13. februara nadmetaće i najbolji juniori i juniorke centralne Srbije.