Naslovna Društvo Mia Gerginović dobitnica treće nagrade za karikaturni strip na temu „I don’t know“

Mia Gerginović dobitnica treće nagrade za karikaturni strip na temu „I don’t know“

589
0

Na 28. Međunarodnom konkursu stripa i karikature na engleskom jeziku u organizaciji Kulturnog centra Kruševac, na temu „I don’t know“, Mia Gerginović, učenica šestog razreda Osnovne škole „Vera Radosavljević“ osvojila je treću nagradu.

Mia Gerginović; Foto: OŠ „Vera Radosavljević“

U kategoriji učenika do 18 godina mlada negotinska umetnica Mia Gerginović, učenica šestog razreda Osnovne škole „Vera Radosavljević“ osvojila je treću nagradu svojim stripom na temu „I don’t know“ na kruševačkom Međunarodnom konkursu stripa i karikature.

Sem diplome i knjiga, Mia je kao nagradu, zajedno sa svojim nastavnicom engleskog jezika Suzanom Spasovski, dobila priliku da učestvuje u radu  Master klas radionice.

„Temom „I don’t know“ sam u prvom trenutku bila zatečena i nisam imala odmah ideju. Onda sam zapravo shvatila da je to prilika da mnogo toga naučim ovde u školi. Ovaj rad nije odraz samo moje ljubavi prema umetnosti, crtanju, kroz koju me već nekoliko godina vodi nastavnica likovne kulture Sanja Radosavljević, već i angažovanja svih nastavnika kojima se ovom prilikom zahvaljujem na podršci“, kaže Mia Gerginović i dodaje da se sav njen trud i rad vratio kroz ovu osvojenu nagradu i priznanje.