Naslovna Društvo Meštani Veljkova upozoravaju: Stop odlaganju smeća pored česme

Meštani Veljkova upozoravaju: Stop odlaganju smeća pored česme

405
0

Meštani Veljkova ogorčeni su zbog sveprisutnog smeća koje se neodgovorno odbacuje na svakom koraku, a nedavno su apelovali na nepoznatog izgrednika da prestane da ostavlja đubre pored javne česme.

Kese sa smećem na svakom koraku, đubre bačeno van prostora predviđenog za te namere, ali i kontejneri puni smeća oko kojih se uredno talože nove gomile otpada gotovo da je svakodnevna slika ne samo našeg grada već i prigradskih naselja i negotinskih sela.

U jednom od njih, Veljkovu, nesavesni, kažu nam meštani, redovno na putu kroz selo, svoje smeće izbacuju pored javne česme, ali i duž kolovoza i obavezno tamo gde mu nije mesto.

Nekada je tu bio postavljen kontejner, ali su meštani insistirali na tome da on ne bude smešten baš pored česme sa pitkom vodom koju meštani redovno koriste, pa je kontejner lociran na drugu površinu, adekvatniju za odlaganje smeća.

Međutim, uprkos tome, pojedinci i dalje bezobzirno odbacuju svoje smeće pored česme, ugrožavajući zdravlje ove lokalne zajednice.

Neko se danas, ponovo, tik uz česmu rešio svog smeća, a meštani Veljkova su ovog izgrednika natpisom na kesi zamolili da “svoje đubre ne ostavlja pored česme, jer mu tu nije mesto!”

U Veljkovu se nadaju da će ovaj apel podstaći svest o značaju očuvanja čistoće svog mesta i okoline i podsećaju da ovaj problem nije samo pitanje estetike, već i pitanje zdravlja stanovnika i očuvanja prirodnog okruženja.