Naslovna Društvo Meštani Ulice Vuka Karadžića u Negotinu još uvek čekaju asfalt

Meštani Ulice Vuka Karadžića u Negotinu još uvek čekaju asfalt

2169
0

Meštani ulice Vuka Karadžića, u neposrednoj blizini negotinskih autobuskih stanica, već četvrtu godinu čekaju da im ulica bude asfaltirana.

Iako ima tek 200 metara, ulica Vuka Karadžića u Negotinu, kojoj živi petnaestak domaćinstava, već četvrtu godinu čeka asfaltiranje.

Stanari koji žive u ovoj ulici kažu da je jedan od najvećih problema taj što se tu sliva voda iz drugih ulica, pa je u kišnim danima ona skoro neprohodna.

“Naš problem je počeo kada je u oktobru pre tri godine ovde rađena kišna kanalizacija. Tada je ulica raskopana, kišna kanalizacija urađena, kao i fekalna tamo gde je nije bilo, rupe napunjene zemljom i to je sve. Čekali smo asfaltiranje, obilazili nadležne institucije, dobijali obećanja da samo što nije sve urađeno i ništa. I tako smo ušli u četvrtu godinu”, navode stanari.

U vreme kiša ovi ljudi su, vele, prinuđeni da rupe pune vode zaobilaze u širokom luku. Kako su tik uz ulicu 12. septembar, sva voda se iz ove ulice sliva u Vuka Karadžića i ide ka Vlaškomalki.

“Dogovor je bio da se asfaltira, ali kad odemo dobijemo odgovor da samo što to nisu uradili. Poslednji put nam je rečeno da smo bili u planu, ali da nema para”, dodaju.

Oni ističu da će se i peticijom obratiti nadležnima da im se ulica dovede u prvobitno stanje nakon izvođenja radova na kišnoj kanalizaciji jer od vode i blata “ne mogu da žive kao normalni ljudi”. Uz to im je deo ulice zakrčen rastinjem iz komšijskog dvorišta o čemu će svoj sud morati da daju i nadležne inspekcijske službe.

U opštini Negotin, pak, ističu, da u ovoj ulici treba da se uradi i rekonstrukcija vodovodne mreže i da je ta investicija planirana za narednu građevinsku sezonu.

U nacrtu Odluke o budžetu za 2021. godinu, koja tek treba da bude usvojena na nekoj od sednica Skupštine opštine Negotin, navodi se da je za izgradnju vodovodne mreže planirano da iz opštinske kase u 2021. bude izdvojeno 9,5 miliona dinara.

Nacrtom ove odluke, međutim, planirana je rekonstrukcija brojnih ulica, doduše u 2022. ali među njima nema ulice Vuka Karadžića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.