Naslovna Društvo Meštani Mokranja nezadovoljni zbog učestalog nestanka struje

Meštani Mokranja nezadovoljni zbog učestalog nestanka struje

1786
0

Zbog učestalog nestanka električne energije grupa meštana Mokranja okupila se jutros ispred Trafo stanice Negotin tražeći da im se ovaj višegodišnji problem reši.

Mokranje se prethodnih dana ponovo suočilo sa višednevnim  nestankom električne energije zbog pucanja žica na dalekovodu, koja ih je ostavila ne samo bez struje, već i bez vode.

Kako navode nestanak električne energije prouzrokovao im je brojne probleme jer većina ima električne kotlove pa su ostali bez grejanja. Uz to, kako seoski vodovod takođe radi na struju, Mokranjci su bili i bez vode, a pojedini su ostali i bez bele tehnike i kućnih aparata.

„Svedoci smo svakodnevnog nestanka struje na području sela što nam stvara velike probleme. Prosto je neverovatno da u 21. veku nemamo po tri dana u sred zime vodu i struju, a redovno plaćamo svoje obaveze“, ističe Žika Niculović, odbornik iz Mokranja.

Meštani brinu kako da prebrode ovaj period. Kažu da se oni koji mogu snalaze za grejanje, ali da su mnogi prinuđeni da sede u hladnom. Iako je kvar saniran plaše se novih. Smatraju da je jedino rešenje da se celokupna elektrodistributivna mreža na tom području detaljno sanira.

“Jednostavno više to ne može da se trpi. Tražili smo od nadležnih da reše probleme, a od lokalne samouprave da koliko je u njihovoj moći izdejstvuju kod ministarstava da se obezbede sredstva za detaljnu rekonstrukciju elektoenergetske mreže u ovom delu opštine“, ističe Žika Niculović.

Problem sa elektroenergetskom mrežom, ističu, nije od juče. U ovom selu bez struje redovno ostaju ne samo kad padne sneg, već i kad su kiša, pa čak i kad vetar duva.

 “Poslednjih dana problem su bile pokidane žice na dalekovodu jer je, kako su nam rekli u Elektrodistribuciji, sneg bio težak i opteretio je vodove. Unazad godinama mreža ne funkcioniše najbolje a česte promene napona prouzrokuju u domaćinstvima mnogo štete“, dodaje Dejan Stanković.