Naslovna Društvo Meštani Mihajlovca očistili i uredili plažu u svom selu

Meštani Mihajlovca očistili i uredili plažu u svom selu

2496
0

Meštani Mihajlovca organizovali su se danas da sa svojom mehanizacijom očiste  plažu, neiskorišćeni turistički potencijal na Dunavu.

Meštani Mihajlovca, njih petnaestak, sa svojim mašinama uspešno su, na inicijativu Ljubiše Čermukovića, predsednika Saveta mesne zajednice, ovog subotnjeg jutra očistili plažu.

Traktorima sa tanjiračama izravnali su pesak i zemlju na plaži, uklonili smeće i suve grane, odsekli korov i rastinje.

Mihajlovačka plaža definitivno je najveća u opštini Negotin, a za razliku od one na Kusjaku, ima i javni toalet sa spoljašnjim tušem uz samu plažu, još uvek nekorišćen, kao i pristanište za brodove i marinu za pristan čamaca.

“Sve to ide, pored ostalog , u prilog potencijalu i razvoju tzv. nautičkog turizma u Mihajlovcu i potrebno je samo malo više angažovanja da ovo mesto postane jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u ovom sektoru Dunava. U Mihajlovcu već postoji registrovana  Asocijacija za nautički turizam koja je prethodnih godina zajedno sa opštinom Negotin i Turističkom organizacijom organizovala nekoliko uspešnih manifestacija “Dunavsko saborovanje”, a čiji rad  u narednom periodu treba „probuditi“ i pojačati uz dodatan podstrek i pomoć lokalne samouprave opstine koja nam je i sada pomogla tako što  je izdvojila sredstva za nabavku goriva za angažovanu mehanizaciju”, navode organizatori akcije.

Veliki problem i na ovom delu Dunava, kao i na drugim mestima uz najveću evropsku reku u našem sektoru, predstavlja trava u vodi i uz samu obalu koja sprečava potencijalne kupače i posetioce da se rashlade i bezbedno kupaju i plivaju.

Mihajlovčani kažu da je neophodno dodatno i znatno veće angažovanje nadležnih da se ovaj problem reši, jer zahteva sistematska rešenja i veća materijalna sredstva, angažovanjem ljudstva i specijalne mehanizacije čija je osnovna namena čišćenje trave u vodi.

“Nama je i cilj da pokažemo da ovaj deo Dunava i naša plaža predstavljaju jednu od destinacija koja može da unapredi turističku ponudu opštine Negotin jer za to imamo potrebne kapacitete”, navode Mihajlovčani.