Naslovna Politika Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine Negotin podnela ostavku

Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine Negotin podnela ostavku

2810
0

Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine Negotin podnela je ostavku na svoju funkciju  iz ličnih razloga.

Ostavka Merline Selenić, saznajemo, predata je juče na pisarnici Opštine Negotin, a danas je već stigla Skupštini opštine Negotin. U obrazloženju je navedeno da je ostavka podneta kao lični čin.

Shodno proceduri ostavku zamenice predsednice morali bi da je usvoje odbornici Skupštine opštine Negotin. Prva prilika za tako nešto je već naredna sednica, koju je za ponedeljak, 30. decembar zakazao predsednik Skupštine opštine mr Milan Uruković. Iako to dnevnim redom nije najavljeno očekuje se da ta tačka bude u skupštinskoj proceduri eventualnom dopunom.

Merlina Selenić je, inače, na mesto zamenika predsednika opštine izabrana 2018. nepunih mesec dana nakon što su održani prevremeni lokalni izbori, koje je omogućila tadašnja ostavka i sada aktuelnog predsednika opštine Vladimira Veličkovića.

Pre toga je u prvom sazivu Veličkovićeve vlade osam meseci obavljala funkciju pomoćnika predsednika Opštine Negotin za socijalna pitanja, nacionalne manjine i razvoj mesnih zajednica.

Nakon što je Veličković dao ostavku, kako bi omogućio prevremene izbore, imenovana je za člana Privremenog organa opštine Negotin, a nakon izbora i za zamenika predsednika opštine.