Naslovna Ekonomija Merkantilni kukuruz za pomoć uzgajivačima mlečnih goveda

Merkantilni kukuruz za pomoć uzgajivačima mlečnih goveda

374
0

Republička direkcija za robne rezerve vrši bespovratnu isporuku do 15.000 tona merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava.

Ilustracija; pixabay.com

Bespovratna isporuka merkantilnog kukuruza odnosi se na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave uzgojem mlečnih krava, odnosno svakog ženskog grla goveda starijeg od 24 meseca u trenutku objavljivanja javnog poziva.

Pravo na pomoć na bespovratnu isporuku merkantilnog kukuruza ima nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu u ovom registru za tekuću godinu, zatim oni koji su upisani u Centralnu bazu podataka o obeležavanju životinja i u ovoj bazi imaju od jedne do 50 mlečnih krava u svom vlasništvu ili u vlasništvu člana njegovog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Uslov je i da nemaju u zakupu poljoprivredno zemljište u državnoj svojini, po pravu prečeg zakupa, po bilo kom osnovu, kao i da su ostvarili pravo na premiju za kravlje mleko za 2021. godinu, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuju uslovi, način i obrazac zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko.

Prijava za ostvarivanje prava na pomoć podnosi se do 23. novembra, a za sve detalje se zainteresovani mogu obratiti i Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Negotini