Naslovna Kultura Mere diktiraju broj posetilaca na „Mokranjčevim danima“: Od ponedeljka ulaznice u prodaji

Mere diktiraju broj posetilaca na „Mokranjčevim danima“: Od ponedeljka ulaznice u prodaji

438
0

Festivalske programe u sali Doma kulture ove godine moći će da prate 244 osobe, dok za koncerte u Sabornoj crkvi Svete Trojice taj broj iznosi 128. Кomplet ulaznica prodavaće se po ceni od 3.900 dinara, a pojedinačne, zavisno od programa, u rasponu od 300 do 700 dinara.

Virus korona, prvi put u istoriji „Mokranjčevih dana“ prekinuo je prošle godine održavanje ovog tradicionalnog festivala, dok će ovogodišnji program prilagođen epidemiološkoj situaciji, uz nošenje maski, pratiti i ograničen broj posetilaca.

„Od ukupno 573 mesta u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ publici će na raspolaganju biti 244 mesta, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije o broju mesta u zatvorenom prostoru u uslovima pandemije korona virusa i Zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Negotin od 20. avgusta ove godine. Zbog svedenog broja mesta usklađenog sa aktuelnim propisima, Dom kulture će u prodaju pustiti 210 ulaznica, dok su 34 rezervisane za goste Festivala, sponzore i novinare.  Iz istih razloga, od 300 mesta u Sabornoj crkvi Svete Trojice, u prodaji će biti 128 ulaznica“, kažu u negotinskom Domu kulture.

Organizator „Mokranjčevih dana“, Dom kulture će mere u vezi broja posetilaca u uslovima korone primenjivati i u svim drugim prostorima u kojima će biti priređivani programi: izložbenim galerijama, foajeu Doma kulture, ali i Muzeju Hajduk Veljka i Mokranjčevoj rodnoj kući.

„Poštovaće se mišljenje Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Zaključak Štaba za vanredne situacije opštine Negotin, tako da će na svim mestima biti postavljene dezobarijere i preporučeni dezificijensi za posetioce. Nošenje epidemioloških maski biće jedan od uslova koji će publika morati da ispoštuje  u cilju nesmetanog praćenja programa“, ističu organizatori Festivala.

Ulaznice će se od ponedeljka 6. septembra prodavati na biletarnici Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u vremenu od  9 do 14 i od 17 do 20 sati, u kompletu i pojedinačno.

Кompleti ulaznica, po ceni od 3.900 dinara, biće u prodaji do subote, 11. septembra. Kako je to dan otvaranja Festivala, biletarnica će raditi od 8 do 13 sati i sat vremena uoči prvog festivalskog programa, Natpevavanja, od 19 do 20 sati.

Po ceni od 300 dinara prodavaće se ulaznice za Natpevavanje horova 11. septembra u sali Doma kulture i  koncerte  Hora „Sveti Stefan Dečanski“ 12.  septembra u Sabornoj crkvi Svete Trojice, trubača Mladena Đorđevića koji će uz klavirsku pratnju Ukija Ovaskainena nastupiti 14. septembra u Domu kulture, Gudačkog kvarteta „4 Gudača“ 15.  septembra u Domu kulture i koncert Hora „Sveti Serafim Sarovski“  dan kasnije u Sabornoj crkva Svete Trojice.

Za operu „Tako čine sve“ Operskog studija Fakulteta muzičke umetnosti koja će u Domu kulture biti izvedena 12. septembra ulaznica je 500 dinara, dok je za nastup igračkog ansambla „Una Saga Serbica“ 16. septembra u Domu kulture i koncert Simfonijskog orkestra RTS-a 17. septembra u istom prostoru, cena ulaznice 600 dinara.

Кarta za koncert violiniste Stefana Milenkovića koji će uz klavirsku pratnju Hilde Švan u Domu kulture nastupiti 13. septembra je 700 dinara.