Naslovna Kultura Memorijalno takmičenje „Mile Paunović“: Laureat Dobrivoje Mamutović

Memorijalno takmičenje „Mile Paunović“: Laureat Dobrivoje Mamutović

393
0

Prošlogodišnji pobednik trubač Dobrivoje Mamutović iz Vranja, u klasi  profesora Vladice Vasića poneo je titulu laureta i trećeg Memorijalnog takmičenja duvača i kamernih ansambala „Mile Paunović“.

Ansambl „Džentlmeni“ Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova sa profesorom Predragom Tasićem

Dvanaestogodišnji Dobrivoje Mamutović, učenik vranjske muzičke škole „Stevan Mokranjac“ dobro odabranim i izvedenim kompozicijama uspeo je da zadrži i ove godine titulu najboljeg trubača i osvoji maksimalnih 100 poena.

Ovoj školi je pripala i prva nagrada u kategoriji klarinetista, a pehar je otišao u ruke Silistara Demirovića  u klasi profesora Aleksandra Pavlovića.

Za najboljeg flautistu proglašena je Isidora Petronijević, u klasi  profesora Tijane Jovev, iz Muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke.

Posebne simpatije pobrao je kamerni ansambl Džentlmeni  iz Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova u klasi  profesora Predraga Tasića.

Ansambl čini osam mladih trubača i svojim nastupom oduševio je publiku i učesnike ovogodišnjeg takmičenja, pa nije izostala ni prva nagrada žirija.

Mile Paunović, osnivač odseka trube u negotinskoj Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“

Revijalni program je svojim izvođenjem na trubi  obojila Anamarija Danilović, sada student na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mladena Đorđevića, inače naslednica profesora Mileta Paunovića.

Takmičenje duvača i kamernih ansambala koje se već treću godinu organizuje  u znak sećanja na profesora trube i umetnika Mileta Paunovića, a u organizaciji  Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, okupilo je 32 učenika iz osam muzičkih škola Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.