Naslovna Kultura Memorijalno takmičenje „Mile Paunović“: Laureat Dobrivoje Mamutović

Memorijalno takmičenje „Mile Paunović“: Laureat Dobrivoje Mamutović

480
0

Prošlogodišnji pobednik trubač Dobrivoje Mamutović iz Vranja, u klasi  profesora Vladice Vasića poneo je titulu laureta i trećeg Memorijalnog takmičenja duvača i kamernih ansambala „Mile Paunović“.

Ansambl „Džentlmeni“ Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova sa profesorom Predragom Tasićem

Dvanaestogodišnji Dobrivoje Mamutović, učenik vranjske muzičke škole „Stevan Mokranjac“ dobro odabranim i izvedenim kompozicijama uspeo je da zadrži i ove godine titulu najboljeg trubača i osvoji maksimalnih 100 poena.

Ovoj školi je pripala i prva nagrada u kategoriji klarinetista, a pehar je otišao u ruke Silistara Demirovića  u klasi profesora Aleksandra Pavlovića.

Za najboljeg flautistu proglašena je Isidora Petronijević, u klasi  profesora Tijane Jovev, iz Muzičke škole „Nevena Popović“ iz Grocke.

Posebne simpatije pobrao je kamerni ansambl Džentlmeni  iz Muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova u klasi  profesora Predraga Tasića.

Ansambl čini osam mladih trubača i svojim nastupom oduševio je publiku i učesnike ovogodišnjeg takmičenja, pa nije izostala ni prva nagrada žirija.

Mile Paunović, osnivač odseka trube u negotinskoj Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“

Revijalni program je svojim izvođenjem na trubi  obojila Anamarija Danilović, sada student na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mladena Đorđevića, inače naslednica profesora Mileta Paunovića.

Takmičenje duvača i kamernih ansambala koje se već treću godinu organizuje  u znak sećanja na profesora trube i umetnika Mileta Paunovića, a u organizaciji  Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, okupilo je 32 učenika iz osam muzičkih škola Srbije.