Naslovna Društvo Međuokružno takmičenje na harmonici u Negotinu okupilo takmičare iz četiri okruga

Međuokružno takmičenje na harmonici u Negotinu okupilo takmičare iz četiri okruga

660
0

Više od 50 učenika nadmetalo se na Međokružnom takmičenju harmonikaša održanom u Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” u Negotinu.

Takmičenje harmonikaša postalo je već tradicija u negotinskoj Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac” i ove godine okupilo je više od 50 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Pčinjskog i Kosovskomitrovačkog okruga.

Nastup takmičara ispratio je i ocenjivao žiri u sastavu: Srnica Radulović iz Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Vranja, Darko Pešić iz OMŠ “Ranko Krivić” u Majdanpeku i Saša Dejanović iz knjaževačke OMŠ “Predrag Milošević”.

Viktor Cvetković sa Draganom Marinović Simonović

Umetničku školu iz Negotina predstavljalo je 20 takmičara, a najbolje plasirani  učenik je  Viktor Cvetković, iz klase Dragane Marinović Simonović, koji je laureat u predkategoriji.

Učenici  njene klase najbolji su takmičari šeste kategorije. Kamerni ansambl osnovne muzičke skole pod nazivom “Duo Mokranjac” koga čine: Damjan Dobrić i Marija Milosavljević, osvojio je prvu nagradu. Oni su se nedavno vratili sa 63. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije sa osvojenom  drugom  nagradom.

U drugoj kategoriji najbolji rezultat ostvario je Veljko Jonović iz klase Svetlane Kravčenko, osvojivši sa 98 bodova  prvu nagradu. Veljko je, inače, na  Republičkom takmičenju u Paraćinu  osvojio prvu nagradu.

Prve nagrade u predkategoriji osvojili su i Mihajlo Jonović, klasa Svetlane Kravčenko, Nikola Mikulović, klasa Dragane Marinović Simonović, Ognjen Avramović i Aleksandar Pavlović, iz klase Stefana Nikolića.

U drugoj kategoriji: Aleksa Mikulović iz klase Dragane Marinović-Simonović osvojio je prvu, a Alberto Sako iz klase Stefana Nikolića drugu nagradu.

I u trećoj  kategoriji postignuti su odlični rezultati. Damjan Dobrić (klasa Dragana Marinović-Simonović) osvojio je prvu, a Kristina Gavrilović (klasa Stefan Nikolić) drugu nagradu.

Dobar plasman je bio i u četvrtoj  kategoriji, u kojoj su naši takmičari osvojili drugu nagradu: Aleksandra Dumitrašković i  Danijel Pavlović iz klase Dragane Marinović Simonović, kao i Nikola Trifunović iz klase Stefana Nikolića.

deo klase Stefana Nikolića

U petoj kategoriji uspešni su bili: Bojan Ducić iz klase Stefana Nikolića koji je osvojio prvu nagradu, Maja Germanović iz iste klase koja je dobila treću nagradu, kao i Marko Ašanin (klasa Dragane Marinović Simonović), koji je, takođe, osvojio treću nagradu.

Visoku drugu nagradu u šestoj kategoriji osvojili su braća Nikola i Nemanja Nikolić u takmičenju kamernih ansambla.

Nikola Balanović sa Svetlanom Kravčenko

Nikola Balanović (klasa Svetlane Kravčenko) i Filip Matić (klasa Stefana Nikolića) osvojili su prvu nagradu u osmoj kategoriji u kojoj su se takmičili srednjoškolci.

Inače, najbolji u prvoj i petoj kategoriji bili su učenici OMŠ “Predrag Milošević” iz Knjaževca, Bogdan Pešić  i  Lazar Jončić koji je poneo ititulu laureata, dok je pobedu u četvrtoj kategoriji, na ovogodišnjem takmičenju harmonikaša u Negotinu, odneo Nikola Šepecanović iz Kladova, klasa Dušana Novčića.