Naslovna Društvo Međunarodno onlajn takmičenje gudača ponovo u Negotinu

Međunarodno onlajn takmičenje gudača ponovo u Negotinu

283
0

Umetnička škola “Stevan Mokranjac” organizuje međunarodno onlajn takmičenje gudača. Prijave do 7. maja.

Ilustracija; pixabay.com

Međunarodno onlajn takmičenje gudača pod nazivom „Stevan Mokranjac”  biće održano 21. i 22. maja.

Za razliku od prošle godine ovogodišnje takmičenje namenjeno je učenicima osnovnim i srednjim muzičkih škola na odsecima violine, viole i violončela, ali i studentima fakulteta. Takmičenje će se odvijati u čak 11 kategorija.

Pravo učešća imaju i kamerni ansambli od dva do devet izvođača, s tim što bar jedan mora biti gudač. Kamerni ansambli se takmiče u osam kategorija, koje se određuju prema razredu najstarijeg člana ansambla.

Takmičare ocenjuju vrsni pedagozi i izvođači: Vladimir Koh (Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini), Judit Niderholcer Josifoska (Muzička škola „Isidor Bajić“, Novi Sad), Vladan Veljković (Niški simfonijski orkestar), Vladimir Pešić (Osnovna muzička škola „Dr Dragutin Gostuški“, Pirot) i Aleksandra Đorđević (Muzička škola „Petar Krančević“, Sremska Mitrovica).

Prijave se primaju do 7. maja.

Pravilnik, propozicije i prijave za ovo takmičenje možete pronaći na OVOM linku, a za sve dodatne informacije kontaktirajte Umetničku školu “Stevan Mokranjac” u Negotinu na e-mail: [email protected] ili na telefone: 065/3341864 i 065/8550431.