Naslovna Društvo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležili i članovi negotinskog Udruženja „Duga“

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležili i članovi negotinskog Udruženja „Duga“

355
0

Članovi Udruženja “Duga” iz Negotina u prisustvu svojih članova i gostiju obeležili su tradicionalnim maskenbalom i druženjem 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

U prisustvu predstavnika opštine Negotin, osnovnih škola “Vera Radosavljević”, “12. septembar”, ali i Centra za socijalni rad i Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, kao i zahvaljujući prijateljima: Mesari Nikolić, Restoranu Lepi 202, Ćevabdžinici Pink, Poslastičarama Nina i Anastasija i Pekari Matalj, članovi “Duge” obeležili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

U Udruženju “Duga” ističu da godinama vode konstantnu borbu za prihvatanje, za socijalnu inkluziju i borbu protiv diskriminacije, nastojeći da svojim delovanjem skrenu pažnju da imaju ista prava kao i svi ljudi i da je neophodno da se položaj osoba sa invaliditetom poboljša u svim segmentima života.

Merlina Selenić, zamenik predsednika Opštine Negotin uručila je danas ovom udruženju logopedski set za logopedske tretmane, obezbeđen kroz projekat “Budimo jači”, koji opština Negotin realizuje uz podršku programa Swiss PRO.