Naslovna Sport Međunarodni ”Dan izazova” – sport za sve

Međunarodni ”Dan izazova” – sport za sve

1214
0

Sportski savez opštine Negotin okupio je i ove godine učenike osnovnih škola, decu Predškolske ustanove “Pčelica” i sve ljude dobre volje da se druže na manifestaciji “Dan izazova“.

Negotinski gradski trg i ovog maja bio je mesto okupljanja učenika osnovnih škola i mališana vrtića „Pčelica“ koji su zajedno sa članicama Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ vežbali i plesali, obeležavajući planetarni praznik „Dan izazova“.

Manifestaciju koja svake godine okuplja oko 300 učesnika našeg grada organizuje Sporstki savez opštine Negotin.

„Dan izazova je dan aktivnog življenja, dan pozitivne atmosfere. Sem dobrih emocija koje nosi današnje susretanje dece mi se nadmećemo sa decom i mladima iz Vranja. Ali taj takmičarski duh je skroz u nekom drugom planu, bitno je da se deca dobro zabave i pre svega druže“, kaže za Ng portal Dalibor Mašić, član opštinskog veća zadužen za sport i omladinu u opštini Negotin.

„Dan izazova“ je najmasovnija, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija u kojoj Srbija aktivno i uspešno učestvuje skoro četvrt veka.

Akcija se organizuje sa ciljem animiranja što većeg broja dece i odraslih i uključivanje u rekreativne, sportske i kulturne sadržaje kroz igru, druženje i zabavu.

Ova akcija je jedan od načina da se deca pravilno razviju, da se sportskim aktivnostima malo odvuče pažnja od računara.

„Ovakve manifestacije bi svakako trebalo organizovati češće, jer se deca danas susreću sa problemom gojaznosti, neaktivnosti, i međusobno se ne druže. Naš cilj I jeste da ih uputimo jedne na druge I da ih bar na kratko odvojimo od interneta I telefona“, ističe Dalibor Mašić.