Naslovna Društvo COVID-19 Među zaraženima korona virusom i sedmomesečna beba

Među zaraženima korona virusom i sedmomesečna beba

1368
0

U poslednja 72 sata na teritoriji opštine Negotin registrovan je 41 kovid slučaj. Najmlađi oboleli je dečak od sedam meseci.

Ilustracija, pixabay.com

Pozitivan rezultat na prisustvo virusa korona u opštini Negotin evidentiran je kod 19 osoba muškog pola, među kojima najmlađi ima sedam meseci, a ostali od 25 do 80 godina. Virus korona potvrđen je i kod 22 osobe ženskog pola od kojih kod jedne šesnaestogodišnjakinje i žena starosnog uzrasta od 20 do 79 godina.

“Samo u nedelju 21. februara od virsu je potvrđen kod 20 osoba od 45,  koliko je testirano toga dana, što iznosi 45 odsto”, navodi se u saopštenju opštinske pres službe.

Inače, u poslednja 72 sata antigen testovima u kovid laboratoriji Doma zdravlja testirano je 120 osoba sa prebivalištem na teritoriji opštine Negotin, a iz referentnih laboratorija stigli su rezultati i devet PCR testova.

Osim povećanog broja zaraženih beleži se i povećanje broja pacijenata koji se sa simptomima respiratornih infekcija i sa povišenom temperaturom javljaju u kovid ambulantu.

Od petka popodne do danas lekari u kovid ambulanti pregledali su 91 pacijenta, od kojih se po prvi put javilo njih 74, a ostalih 17 su došli na kontrolni pregled.

Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice koje je jedino u kovid režimu zbrinuto je osam pacijenata.