Naslovna Društvo Među nagrađenima u programu “Pokrenimo našu decu” školarci iz Kobišnice i Negotina

Među nagrađenima u programu “Pokrenimo našu decu” školarci iz Kobišnice i Negotina

454
0

U okviru programa “Pokrenimo našu decu” koju su organizovali Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nagrađeno je 36 škola u Srbiji, među kojima i dva odeljenja osnovnih škola “Branko Radičević” u Negotinu  i “Stevan Mokranjac” u Kobišnici.

Odeljenje II/2 negotinske Osnovne škole “Branko Radičević” sa učiteljicom Jasminom Aćimović i odeljenje trećeg razreda Osnovne škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici, učiteljice Daniele Pejčić našli su se među nagrađenima na konkursu koji su Aqua Viva i Ministarstvo prosvete pokrenuli zbog sve zabrinjavajućih podataka i rezultata vezanih za fizičku aktivnost i zdravstveno stanje dece do kojih su došli istraživači, kako u svetu tako i kod nas.

Programom „Pokrenimo našu decu“ bile su obuhvaćene su sve osnovne škole u Srbiji, u svim školskim upravama, pa i u Zaječaru, kojoj teritorijalno pripadaju i škole opštine Negotin, a koji  je realizovan tokom minule školske godine pod sloganom „Da svaki školski dan bude aktivan“.

Nagrađena odeljenja, a ima ih ukupno 36 u celoj Srbiji, pronašla su u ovom programu inspiraciju da svakodnevno u školi bar 15 minuta dnevno provedu radeći vežbe, “dobre za zdravlje, a zanimljive u praksi”.

Na prvom mestu našla se škola “Miloje Zakić” iz Kuršumlije, drugoplasirana je OŠ “Knez Lazar” iz Lazarevca, dok je beogradska škola “Ivo Andrić” trećeplasirana. OŠ “Branko Radičević” je na 20. poziciji, a OŠ “Stevan Mokranjac” na 26.

Svako od nagrađenih 36 odeljenja dobiće na dar sadržajne pakete rekvizita za fizičku aktivnost, a tri prvoplasirana i zanimljiva edukativna putovanja i izlete.