Naslovna Društvo Među nagrađenima na Đačkom Vukovom saboru i dve negotinske srednjoškolke

Među nagrađenima na Đačkom Vukovom saboru i dve negotinske srednjoškolke

387
0

U Muzeju Jadra u Loznici je u okviru programa 50. Đačkog Vukovog sabora otvorena i izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola. Među nagrađenima su i radovi dve negotinske srednjoškolke.

Jovana Urukovic i Anastasia Lekić nagrađene na 50. Đačkom Vukovom saboru; Fotografije radova Dragana Gavriljuk Katić

Jovana Uruković, učenica četvrtog razreda Negotinske gimnazije i Anastasia Lekić, učenica prvog razreda Tehničke škole u Negotinu nagrađene su na likovnom konkursu posvećenom đačkom saborovanju, a njihovi radovi, pod mentorskim vođstvom akademskog slikara Dragane Gavriljuk Katić našli su se na izložbi koja je otvorena u okviru 50. Đačkog Vukovog sabora.

I ovogodišnji Đački Vukov sabor koji tokom maja od 1971. okuplja veliki broj đaka iz cele zemlje i država regiona kroz bogat program i izložbu učeničkih radova organizovao je Centar za kulturu “Vuk Karadžić” iz Loznice, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Tradicionalna kulturna manifestacija posvećena učenicima i njihovom stvaralaštvu, pored obeležavanja pola veka postojanja, protekla je i u znaku znaku još jednog jubileja – 60 godina od uručenja Nobelove nagrade Ivi Andriću.