Naslovna Društvo Medijima 4,95 miliona dinara na konkursu u Negotinu

Medijima 4,95 miliona dinara na konkursu u Negotinu

266
0

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin doneo je rešenje o raspodeli 4,95 miliona dinara iz opštinske kase, po konkursu za sufinansiranje medijskih projekata.

Lokalna samouprava podržaće finansijski tokom 2018. projekte devet televizija, štampanih, elektronskih medija i produkcijskih kuća.

Sa 2,35 miliona dinara lokalna samouprava sufinansiraće projekat „Informisanje javnosti o aktuelnim dešavanjima od značaja za život građana opštine Negotin“ Moto Boem transa DOO, ogranka TV Trans Negotin.

Projekat „Ogledalo Negotina“ DOO „Istok Company“ Salaš – TV Istok biće sufinansiran sa 1,2 miliona dinara, a projekat „Negotinski mozaik“  DOO RTV Kladovo sa pola miliona.

Narodne novine „Zavičaj“ za projekat „Negotin u Evropi – Evropa u Negotinu“ podržane su sa 400.000 dinara, a Nedeljnik „Timočke“ DOO MM „Boned“ Bor sa 100.000 dinara za projekat „Turizam i kulturna baština Negotina u funkciji privrednog razvoja“.

Po 100.000 dinara dobiće i Agencija za televizijsku produkciju „South Side“ iz Niša za projekat „Sela Negotina“, zatim negotinski portal DOO „East side“ za projekat „Negotinske vesti – Društvo, sport, kultura, turizam, ekonomija i hronika“, zaječarska Agencija za proizvodnju radio i televizijskih programa Studio 101 za projekat „Negotin od A do Š“, kao i borska „Solaris Media“, agencija za informativno izdavačku delatnost i marketing, koja će realizovati projekat pod nazivom „Privatni biznis – nezaobilazni oslonac razvoja Negotina“.

Na konkurs, koji je, inače trajao do 16.aprila, javilo se čak 29 radio televizija, produkcija, elektronskih i štampanih medija iz Zaječara, Bora, Majdanpeka, Niša, Beograda…