Naslovna Sport Medalje na državnom prvenstvu negotinskim stonoteniserkama

Medalje na državnom prvenstvu negotinskim stonoteniserkama

269
0

Članice Stonoteniskog kluba „Hajduk Veljko“  na nedavno održanom prvenstvu Srbije u Vršcu osvojile su tri bronzane medalje.

Neda Gerginović i Lana Jovanović trećeplasirane u dublu na Prvenstvu Srbije; Foto; Igor Gerginović

Lana Jovanović i Neda Gerginović osvojile su treće mesto u dublu na pojedinačnom prvenstvu Srbije u kategoriji mlađih kadetkinja. Ovaj dvojac je u veoma jakoj konkurenciji uspeo da stigne do polufinala gde su ih zaustavile Maja Vanjo iz STK “Slavija” iz Kovačice i Teodora Muil iz STK “Rapid” iz Nikolinaca, koje su i osvojile titulu.

Lana Jovanović je i u pojedinačnoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju i značajne bodove za plasman u TOP 12 Srbije i praktično turnir pred kraj obezbedila učešće. Neda Gerginović je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila plasman od 9. do 16. mesta i popela se na 12. poziciju, pa će morati da na zadnjem turniru dobro odigra i zadrži plasman u TOP 12 Srbije.

Lani Jovanović bronza u pojedinačnoj konkurenciji; Foto; Igor Gerginović

U kategoriji mlađih kadeta nastupao je i Nikola Mihajlović, koji je ostvario plasman od 9. do 16. mesta. Nakon sabiranja bodova ostalih učesnika videće se da li je Mihajlović zadržao 12. mesto, koje je do sada imao na rang listi Srbije, a u svakom slučaju imaće šansu da ozbezbedi učešće na TOP 12 budući da je zadnji bodovni turnir u Aleksincu.

Luna Jovanović je na prvenstvu Srbije u juniorskoj kategoriji osvojila treće mesto u mešovitom dublu, zajedno sa Matejom Šujicom iz STK “Prva Petoletka” iz Trstenika.

U pojedinačnom plasmanu Luna je osvojila plasman od 9. do 16 mesto, izgubivši u osmini finala od Novosađanke Sare Radak. Iako je “pokvarila” dosadašnje osmo mesto, Luna još uvek ima šanse da se nađe u TOP 12  Srbije.