Naslovna Događaji Maturskim plesom negotinski maturanti obeležili kraj srednjoškolskih dana

Maturskim plesom negotinski maturanti obeležili kraj srednjoškolskih dana

1242
0

Puštanjem plavih i roze balona sa negotinskog centralnog trga označen je početak Maturskog plesa kojim su učenici završenog razreda četiri srednje škole zaokružili svoje obrazovanje.

Tradicionalnim Maturskim plesom koji na centralnom gradskom trgu okuplja veliki broj Negotinaca, 179 maturanata naše opštine zaokružilo je svoje srednjoškolske dane.

Maturski ples organizuju sve negotinske srednje škole uz podršku lokalne samouprave, ali je na trgu danas plesalo nešto više od 90 maturanata.

“Dobro došli na maturski ples kojim završavate jedan lep period vašeg školovanja. Pred vama je novo poglavlje, pred vama je studentski život. Meni je zadovoljstvo da vas sve pozdravim u ime opštine Negotin i poželim uspešne studentske dane, da fakultet završite u roku ali vam pre svega želim da budete dobri ljudi i da se vratite u naš lep Negotin”, rekao je Bojan Živanović, predstavnik lokalne samouprave.

Maturski ples svake godine okuplja veliki broj učenika, njihove roditelje, rodbinu ali i Negotince koje upravo ovakav događaj vraća u srednjoškolske dane i odrastanje.

“Ples matruranata je ove godine rađen sa nekim oduševljenjem, veći je broj dece u odnosu na prošlu godinu, bilo je više njih zainteresovanih za ovaj svečarski završetak srednjoškolskih dana, što nama imponuje. Nekao smo uspeli da probudimo taj završni momenat, da bude u sjaju i lepoti kao što to maturanti i zaslužuju. Moram reći da su malo zaboravili na te neke zajedničke trenutke, nekako smo više okrenuti sebi a da sa druge strane uspeli smo da kod dece probudimo želju da se udruže i pozovu svoje roditelje, prijatelje drugare i napravio jednu lepiu priču u Negotinu”, rekla je Ana Ranđelović, profesor fizičkog vaspitanja koje je ove godine i pripremala matrurante za nastup.

Maturski ples je po tradiciji otvoren engleskim valcerom a završetak je bio uz poznate note vlaškog i užičkog kola.

“Bilo je zabavno dok semo pripremali maturski ples i drago mi je što sam učestvovala u nečemu tako lepom. Moji dalji planovi su Pravni fakultet u Beogradu ili Nišu, još uvek nisam odlučila”, rekla nam je Nina Ergarac iz Negotinske gimnazije.

Iako se maturskom plesu nisu odazvali svi maturanti, ove godine je na zadovoljstvo organizatora bilo dosta momaka koji su odlučili da uz svoje školske drugarice obeleže kraj svog školovanja na ovakav način.

“Odlično je bilo danas, spremali smo se dve nedelje za Maturski ples. Meni nije bilo neprijatno da danas na trgu pred publikom plešem, a kola su uvežbana jer to igramo svaki dan. Moji planovi? Neću na fakultet, radim u privatnoj firmi “Donesi Ponesi” i ostaću u Negotinu da živim”, kaže Oliver Živković iz Negotinske gimnazije.