Naslovna Kultura Maturski koncert Davida Surdanovića u negotinskoj Umetničkoj školi 4. juna

Maturski koncert Davida Surdanovića u negotinskoj Umetničkoj školi 4. juna

419
0

U Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“  u utorak, 4. juna David Surdanović, učenik četvrtog razreda u klasi trube Predraga Tasića prirediće svoj maturski koncert.

U pratnji korepetitora Predraga Grujića, David Surdanović, predstaviće se delima pozvatih svetskih kompozitora Humela, Barata i drugih.

Ovaj učenik negotinske Umetničke škole već godina niže uspehe na gotovo svim prestižnim takmičenjima za trubu u zemlji, osvojivši prvu nagradu na republičkom takmičenju muzičkih škola u Beogradu, drugu na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ u Beogradu, kao i drugu nagradu na takmičenju „Petar Konjović“ gde je  ujedno bio i drugi na rang listi.

Nosilac je laureata na takmičenju „Muzičko proleće“ u Smederevskoj Palanci, a pre dve godine se predstavio i na “Ohridskim biserima” u Makedoniji.

Četiri godine zaredom takmiči se na Memorijalnom takmičenju “Mile Paunović”, a ove je poneo i titulu laureata u kategoriji trubača. Dobitnik je Majske povelje opštine Negotin 2018. za postignute rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Planovi su mu da školovanje nastavi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Koncert Davida Surdanovića zakazan je za utorak, 4. jun u 19 sati u svečanoj sali Umetničke škole. Ulaz je slobodan.